Joakim EwensonKort om Joakim

Efter drygt tio år på järnvägen inom samma företag börjar det så smått bli dags att se sig om vad marknaden har att erbjuda.

Kommer att finnas tillgänglig för intressanta och utmanande erbjudanden från hösten 2018, efter en föräldraledighet som kommer sätta mig ordentligt på prov över alla plan.

Primärt överväger jag andra yrken inom järnvägen och är utöver ren lokförartjänst även nyfiken på och intresserad utav att jobba med trafiksäkerhetsfrågor och utbildning.

Vid rätt typ av erbjudande så är jag definitivt öppen för att byta bransch och karriär, kanske tio års erfarenhet utav järnväg kan vara mer än nog? Har du något att erbjuda, tveka då inte att höra av dig via kontaktformuläret nedan!

Arbetslivserfarenhet

Lokförare, SJ AB, f.r.o.m. september 2008
Förare av tåg, gällande fordonsutbildning för X2, X50-55 samt Rc6, även utbildad på ERTMS/ETCS-utrustade varianter av X50 samt Rc6.

Stationerad i Karlstad med åkning på linjerna Karlstad – Göteborg samt Karlstad – Stockholm. Tidigare stationerad i Linköping med körning Linköping – Malmö, Linköping – Stockholm via såväl Katrineholm som Nyköping, Linköping – Västerås – Sala, Stockholm – Gävle.

Trafiksäkerhetshandläggare, nov 2014 – dec 2015
Handläggning och utredning av trafiksäkerhetsrelaterade ärenden. Arbete i Synergi-systemet för registrering utav avvikelser, tillbud och olyckor. Förebyggande trafiksäkerhetsarbete.

Taxiförare, Trafikcompagniet i Falun AB, 2005 – 2007
Förare av taxi-, skol-, färdtjänst-, samt sjuktransporter med såväl personbil som minibuss på dygnets alla timmar. Under lågtrafikperioder även ansvarig för mottagande av inkommande samtal till taxiföretaget för eget utförande eller vidarebefodring till andra anslutna fordon. Även mindre erfarenhet av planering av veckoschema för ett fordon.

Utbildning

Lokförarutbildning, SJ Service Academy, december 2007 – september 2008
Internutbildning till förare av tåg, funktion 43 inom SJ AB med inriktning på persontrafik. Blandad teoretisk och praktisk utbildning inom säkerhetsordning och gällande föreskrifter inom järnvägstrafiken.

Kamratstödjare, SJ Service Academy, 12-13 maj 2011
Utbildning i krishantering och krisreaktioner under två dagar för att kunna ta uppdrag som kamratstödjare vid olyckor, tillbud och andra påverkande händelser inom järnvägstrafiken.

Utredare, SJ Service Academy, 27-29 mars 2012
Utbildning i utredning av olycks- och orsaksförlopp under tre dagar som förberedelse för att kunna genomföra utredningar av olyckor och tillbud som ett led i det ständigt pågående säkerhetsarbetet inom SJ AB.

Fordonsutbildningar

X11-14, SJ AB, september 2008 (nu utgången)
5 dagar teori, 4 dagar praktik med övningskörning och felsökning

X40, SJ AB, oktober/november 2008 (nu utgången)
5 dagar teori, 4 dagar praktik med övningskörning och felsökning

X2, SJ AB, april 2010 (repetitionsutbildning 2015)
10 dagar teori, 3 dagar praktik med övningskörning.

Rc3/Rc6, SJ AB, december 2010 (repetitionsutbildning 2015)
5 dagar teori, 4 dagar praktik med övningskörning.

X50-54, SJ AB, maj/juni 2012 (repetitionsutbildning 2017)
Inklusive behörighet för ERTMS/ETCS. 3+1 dag teori, 3+1 dag praktik med övningskörning och felsökning.

X55, SJ AB, december 2012 (repetitionsutbildning 2017)
Kompletterande utbildning för framförande av X55 utöver tidigare behörighet för X50-54.

Övriga meriter

Jag har under alla mina tidigare anställningar haft möjligheten att utföra mitt jobb under eget ansvar, och är van att ta egna, välgrundade beslut i pressade situationer.

Utöver jobbet som lokförare har jag sedan många år varit aktiv inom sociala medier och på vägen lärt mig mycket om mig själv såväl som andra. Jobbar på hobbybasis med videoproduktion i eget intresse där jag står för hela produktionscykeln, från manus via filmning till redigering och efterarbete.

Har ett stort intresse och behov utav att skriva i mer eller mindre stor omfattning, något som framgår med all önskvärd tydlighet genom att besöka bloggen och dess långa arkiv.

Kontaktformulär

Intresserad utav att komma i kontakt med mig gällande jobb? Använd då med fördel formuläret nedanför här för bästa resultat!