Rör inte det som funkar!

Ja, det är sedan gammalt välbekant och rimligt. Ändå var det just exakt vad jag gjorde med min lilla hemkokade trafikinformationstjänst, mitt personliga lilla nöje.

Den primära har länge varit den PHP-baserade tjänst som ärligt talat fungerar hyfsat om än inte helt modern. Men det fungerar.

Som komplement till den experimenterade jag ifjol med en JavaScript/jQuery-baserad sida för att inte behöva ladda om hela sidan för varje uppdatering utan istället bara ladda om det aktuella innehållet, något som sparar på servern om inte annat.

Bara för skojs skull (?!) så fick jag här för någon vecka sedan för mig att jag skulle skriva om och effektivisera det hela i ren Javascript istället, på gott och ont. Ett simpelt litet projekt sådär…?

Kodning - grafik från Pixabay

Ett antal hundra rader kod senare så har jag faktiskt något som fungerar hyfsat bra, även om det är långt ifrån klart, fullständigt och fritt från buggar.

Än finns en hel del kvar att göra, framförallt när det kommer till att komplettera stationsvyerna med information om aktuell plats för tåget, något som PHP-versionen har och som jag hemskt gärna vill få till.

Utöver det finns ständigt behov av bättre felhantering eller ja, just nu mer korrekt, någon form av felhantering. MEN, det är åtminstone tillräckligt klart för att kunna visa upp det hela!

En varning dock, sidan är sådär superdupermegabrutalt jättehemsk och sparar några få byte av data vid besök. I webbläsarsessionen sparas information om tågnummer, datum och/eller stationssignatur för att sidan vid oavsiktlig omladdning skall kunna presentera samma information igen. Hoppas det går att ha överseende…

Tips, förslag, önskemål, buggar, allt sådant tas tacksamt emot! Hoppas sidan kan vara till nytta för någon under tiden den fortsätter utvecklas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.