Microsoft gör det igen!

Obs, inlägget innehåller reklamlänkar för Microsoft Surface Go!

Ja, lanserar en intressant ny produkt alltså, vad trodde ni?

Den här gången handlar det om nya Microsoft Surface Go, en lite mindre, lite mer prisvärd (?) surfplatta med Windows 10 som mer eller mindre direkt tar sig an marknaden som iPad i praktiken äger.

https://youtu.be/krRRskzHWFE

Nya Microsoft Surface Go alltså, en 10″ platta i 3:2-format med tangentbordsskal likt sina större släktingar och stöd för Surface-pennan. På detta rullar Windows 10 Home med hjälp av Intel sjunde generationen Pentium-processor, 4 eller 8 GB RAM-minne och 64 eller 128 GB lagring.

Batteritiden uppges vara uppåt 9 timmar, under rätt förutsättningar, och den spelar väl i samma liga som iPad Pro och/eller MacBook/MacBook Air i såväl syfte som prestanda.

Den intressanta frågan är väl egentligen hur användbar denna enhet kommer vara i praktiken, men Microsoft uppger att den är mer eller mindre skapad för att kunna köra Office365 utan några som helst problem i varje fall.

Jag för egen del vill mer än gärna lägga mina fingrar på en testenhet utav denna och skall åtminstone göra ett försök till att få det ordnat. Vi minns ju om inte annat hur jag uppskattade upplevelsen senast jag testade Surface-produkter här hemma..!

Är du nyfiken på Microsoft Surface Go? Då har jag (givetvis?) en affiliatelänk för ändamålet!

Ni hittar mer information om Surface Go i Microsofts egna onlinebutik där ni även kan förbeställa enheten redan idag för leverans i bortre halvan utav augusti!

3 svar

  1. Någon i mig vill ha en surfplatta men det känns ändå mer nödvändigt med en bärbar dator, med fillogistik och bildhantering. Dock, inte helt främmande för en MS-platta faktiskt, om jag nu skulle köpa mig en sådan pryl.

  2. Jag skulle absolut kunna tänka mig en MS-platta men i slutändan faller det nog på att det inte är en dator. Filhantering, bildredigering och så vidare känns på förhand ganska stökigt med en platta?

    1. Just Surface är ju mer bärbar dator i surfplatteformat dock. Går fint att använda Windows 10 med mus och tangentbord om man hellre vill det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.