Grattis WordPress!

Idag fyller tydligen verktyget WordPress hela 15 år. En mindre evighet i nätsammanhang. Den 27 maj 2003 släpptes nämligen första versionen av utav detta tämligen välanvända bloggverktyg. Eller ja, bloggverktyg är väl att förminska dess betydelse rätt ordentligt, men ändå!

Wordpress logotyp

Dagen till ära spenderas på WordPress-meetup i Stockholm, WP15 Sthlm, komplett med tågresa i vardera riktning. Ett värdigt sätt att fira femtonåringen på kan en tycka! Ska bli intressant att se vad det är och vad för snack det blir bland deltagarna. En kommande rapport på det längre fram kanske?

För egen del så har jag använt mig utav WordPress i drygt 8 år, sedan januari 2010, då jag migrerade från mitt egna hemkokade bloggsystem till ett som någon annan hade ansvar för att hålla uppdaterat.

Sedan dess har jag varit mer än nöjd med mitt beslut och WordPress fungerar alldeles ypperligt väl för mina behov. Dessutom har jag hunnit pracka på systemet på en eller ett par andra användare med, utan några större protester.

Jag önskar jag kunde säga att dessa 8 år med plattformen inneburit god kompetens i dess bakomliggande kod, men nja, inte direkt va? Även om jag på något plan önskar så vore fallet.

Någon gång kanske jag ska sätta mig in i det hela ytterligare, men det får bli så småningom sådär. Kanske jag rent av bör bygga mig ett eget tema att använda med, men det får också avvakta, då det är rätt smidigt att nyttja andras ansträngningar tills vidare!

Avslutningsvis så är det väl allt värt att nämna att WordPress tydligen rullar på omkring 30% utav webbens innehåll, vilket inte är så illa pinkat! Det är kort och gott några fler än mig som uppskattar det och använder det…

Jag är uppenbarligen en del av den kakan, frågan är om du också är det och vad använder du det till?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.