ewenson.se

Lokförare, pappa, make, fotonörd och allmänt lycklig

En gris flög förbi…

…och därmed fick det bli en linsstroganoff istället för klassikern med korv. Eller ja. Ärligt talat handlade det hela mer om nyfikenhet och snålhet i kombination efter att nyligen ha upptäckt sidan Portionen under tian.

Linsstroganoff

Snart redo för servering

Det må se lite underligt ut såhär i stekpannan, närmast lite oaptitligt och mer i formen av barnmat i konsistensen. Smaken däremot, den var det absolut inget fel på. Trots att jag i vanlig god tradition inte följde receptet nämnvärt noga.

Linsstroganoff med ris

Linsstroganoff med ris

Förvånansvärt gott och mättande enligt såväl undertecknad som bättre hälft. Dessutom billigt. Även om jag inte kan bevisa det eftersom jag slarvat bort (medvetet kastat) kvitton från när såväl linser som ris och tillbehör inhandlades.

Mina justeringar på receptet var dock enligt följande:

  • Chilisås istället för tomatpuré, precis som när klassikern tillagas här hemma.
  • Morot och soltorkad tomat slopades. Hustrun lade veto.
  • Olja utbytt mot smör. Smör är gott.
  • Mängderna var mer flexibla jämfört med receptet.

Totalt blev det lagom till ca 5-6 st matvraksportioner varav två matlådor för senare bruk. Klart godkänt och med en uppskattad kostnad á 15-20 kr/portion. Snålt och bra!

Kvarvarande dos linser skall vräkas ner i en köttfärssås vid tillfälle, för att dryga ut det hela en smula. Återkommer eventuellt (sannolikt inte) då med mer matbloggande.

Vegetariskt middag alltså. Det var inte igår och inte heller särskilt väntat..!


Föregående

Lokförarutbildning

Nästa

Statistikdag

2 kommentarer

  1. Hej!
    Vad roligt att du hittat till Portionen Under Tian och snyggt jobbat med att modifiera receptet så att det passar er! 😀 Ha en fin dag!

    /Portionen Under Tian- Hanna

Gör mig glad och skriv en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: