Gubbvarning

Ny vecka, ny provkörning och den här veckan blir gubbvarningen total. Eller..?

Opel Astra Sports Tourer. Man blir lite torr i munnen bara man säger Opel, eller hur? För stämpeln finns där, tveklöst. Även om Opel gör väldigt goda ansträngningar till att tvätta bort den. Klientelet hos handlaren var dock oroväckande stereotypiskt.

Opel Astra Sports Tourer

Däremot får jag allt säga att det är bra oförtjänt gubbstämpel, allra helst på nyare Opel, som denna Astra med flashigt namn för att berätta att det är en kombi. Lill-kombin i familjen så att säga.

Den läckra röda färgen i sig gjorde att jag kunde förtränga gubbstämpeln tillräckligt länge för att konstatera att även det här, likt förra veckans Mazda6, var en riktigt trivsam bil. Kanske inte lika fullt ut förälskad och lyrisk som jag var förra veckan, däremot mer ekonomiskt sunt charmad.

Opel Astra Sports Tourer

Interiören är faktiskt riktigt trevlig på Opeln, lagom stilren och snygg utan att det blir för många knappar och rattar. Skärmen till ljudanläggningen är av touch-typ vilket var väldigt trevligt, efter en stunds tryckande. Tryck är även ett bra ord för att beskriva just ljudanläggningen, som spelar mer än väl. Kanske inte 100% rent för hi-fi-nörden, men klart godkänt för att vara bilstereo.

Provbilen bjöd förutom den läckra röda färgen på en ganska stillsam bensinmotor á 125 hk med en sexväxlad manuell låda. Motorn gör vad den ska men inte så våldsamt mycket mer heller. Däremot är skatten relativt tacksam på strax under 800 kr/år.

Låter jag gubbigt snål nu? Eller bara ekonomiskt medveten?

Prisnivån för Astran, den är riktigt trivsam faktiskt! En sådär lagom stor kombi som med diverse trevlig utrustning där bland annat dragkrok är medräknat, landar på dryga 3600 kr/mån i leasingavgift. Marginellt mer än vad vi idag ger för Petronella alltså.

Det som imponerade minst på mig under dagen, det var stolarna i lånebilen. De gör visserligen vad de ska, men inte något annat heller för den delen. Däremot ingår det tydligen sportstolar i det paket som var inräknat i prisuppgiften ovan, så en får väl hoppas att de är bättre.

Hur som helst, även Opel Astra Sports Tourer (kan vi inte bara kalla den kombi..?) åker upp på återbesökslistan, som börjar bli relativt stadig vid det här laget. Wafab Bil får även de mer än godkänt med stora pluspoäng för deras intresse i att låna ut bilen för en längre, mer omfattande provkörning här längre fram!

Så. Fler märken att fylla på med? Skoda skall hälsas på framöver. Ford kanske? Renault och de övriga franska märkena?

Jag har att göra, kort och gott! Kraven höjs dock successivt nu efter två mycket trivsamma provkörningar i rad!

2 svar

  1. […] blogginlägget som handlade om min provkörning utav Opel Astra Sports Tourer häromdagen så har jag även, återigen, roat mig med lite rörlig bild som hör till det hela. […]

  2. […] hos nybakad bebis föll sig väldigt väl tillsammans och i fredags lånade vi samma bil som jag testkörde för inte alls länge sedan och drog till Kumla, en tripp på sådär en 25 mil tur och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.