Lokförare, pappa, make, fotonörd och allmänt lycklig

Det var på tiden!

Förra året, när jag tog mig an att sätta objektiv till Sonys E-fattning på prov, så beklagade jag mig ganska friskt över att systemet saknar vettiga budgetalternativ för den som just ger sig in på en kamera i α7-serien. Sedan dess så dök först ett 28 mm f/2 upp till hyfsat rimliga 4300 kr (rek. pris) och nu, för någon dag sedan, så presenterade man även ett 50 mm f/1.8 som är tänkt att säljas till ett betydligt rimligare pris än dess storebror, 55 mm f/1.8.

Sony FE 50 mm f/1.8

Exakt vad som är skillnaden mellan detta och storebror på 55 mm vågar jag inte vara teknisk nog att ge mig in på, men det finns säkerligen skillnader som man menar på gör skillnaden i priset. Priset är nämligen tilltänkt att hamna på runt €325 vilket lär bli omkring 4000 kr när allt är klart med skatter och diverse merkostnader.

Hade jag inte redan ägt storebror så hade detta nog varit något jag gladeligen kunnat handla mig, utan att ens ha sett några resultat från objektivet. Allra helst med tanke på att man får detta samt dess vidare släkting på 28 mm till ungefär samma pris som det 55 mm f/1.8 som finns sedan tidigare.

Med lite tur så kanske jag kan lyckas få tag i ett demoexemplar så småningom, så att det kan jämföras med sin Zeiss-prydda storebror. Håll tummarna för mig..!


Föregående

Packad och klar

Nästa

Delikatess alá Dalarna

2 kommentarer

  1. Dan

    Jag håller tummarna för dig. Vad gör piratobjektiv för skillnad för dig? Det finns ju en del billigare alternativ i Samyang tex. Jag har köpt en del pirater genom åren och jag tycker de har fungerat bra. E-fattningen verkar ju som du säger vara dyrt att skaffa objektiv till så det finns inte så MYCKET att välja på förstås.

    • Har inget stort emot “piratoptik” som sådant, har bland annat ägt ett Samyang 14 mm tidigare och haft gott resultat med det. Oftast är dock problemet att de saknar autofokus vilket jag tycker kan vara trevligt att ha. Dessutom är utbudet ganska skralt för Sonys E-fattning än så länge, men vi får väl se hur det hela utvecklar sig…

Gör mig glad och skriv en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: