Surface 3 – platta eller laptop?

Platta eller laptop? Ja, den frågan ställer jag mig ganska ofta när jag använt Microsoft Surface 3, för bilden är inte helt klar och denna produkt tycks ha vissa svårigheter med att själv veta vad den är. Den är inte helt optimal som surfplatta och definitivt inte som laptop.

Däremot, så är den faktiskt rätt trevlig att använda trots sin identitetskris, bara sådär rent i allmänhet.

Det går inte att säga att det är minsta fel i byggkvalité och genomtänkta lösningar, bland annat det inbyggda stödet som är rakt igenom briljant i funktion och tanke! Lika så pennan som går att köpa till för några slantar extra, dess funktionalitet tillsammans med plattan är svår att klaga på. Tillsammans med rätt program så är den en fröjd att använda.

Microsoft Surface 3

Andra gånger däremot, då märks det plågsamt tydligt att Windows 10 inte direkt är anpassat för ett smidigt användande som surfplatta. Bara det faktum att systemet fortfarande räknar med en mus eller liknande för att kunna visa vissa visuella element är inte bara en smula osmidigt, det visar framförallt på att hela konceptet inte riktigt är genomtänkt, än.

För hur jag än vrider och vänder på det hela så går det inte att på något sätt förneka att Windows 10 på mobila enheter har god potential, på alla tänkbara sätt och vis. Microsoft har skapat sig en väldigt bra grund att stå på för att kunna bygga vidare på.

Överlag handlar det om en väldesignad grund som behöver lämpliga appar för att kunna bli något användbart. Även om en surfplatta/laptop i mindre utsträckning än smartlur är beroende utav appar för att vara användbart på riktigt, så går det inte att förneka nödvändigheterna i det, åtminstone inte om det skall vara en användbar surfplatta.

Visst, det är smidigt att kunna köra fullskaleversionen utav Visual Studio på en handhållen platta á 10,8″, men till vilken nytta? Det är inte direkt så att någon seriös programmering kommer ske på detta vis. Smått fixande ja, men inte mycket mer.

Skall man istället se den som en laptop vet jag inte heller om det blir värst mycket bättre utan istället, väldigt många kompromisser. För min smak fungerar 10,8″ som surfplatta, även om det ärligt talat är lite i största formatet för mig som så älskar min iPad mini. Som laptop är 10,8″ istället ganska litet, åtminstone när gränssnittet inte skalar sig själv värst väl…

Men trots allt detta, så gillar jag ändå på något märkligt sätt att använda den Surface 3 jag fått låna en period. Jag gillar den faktiskt ganska mycket, trots dess tillkortakommanden. Det var rent av så att jag saknade den en smula när jag häromdagen befann mig på Chateau Lunden för kvartstid och senare överliggning. Chockerande tror jag är ordet.

Nåväl. Testandet fortsätter alltjämt ett tag till. Eventuellt att jag kanske roar mig med att skapa en app eller så i Visual Studio under tiden, bara för att se om jag ens minns något utav det lilla C# jag en gång i tiden lärde mig…

Som avslutande notis kan det nämnas att hela detta inlägg är författat just på Surface 3 med tillhörande tangentbord/skärmskydd. Det kan även nämnas (hotas?) med att mer i ämnet kommer framöver…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.