Nu har det spårat ur

Det är väl ingen större hemlighet att jag är en smula frälst i tekniska leksaker som bär logotypen av ett delvis tuggat äpple. Knappast så att jag på något minsta sätt försökt dölja det alls.

Inte heller är det väl någon större hemlighet att jag älskar att leka med ny teknik, trots att den kanske inte alltid är Apple-stämplad. Snarare tvärt om, jag är alltid lockad av att se om gräset är grönare på andra sidan.

Den här gången så har turen kommit till Microsoft och specifikt Windows 10-utrustade enheter, Lumia 950 som på sätt och vis får ses som någon slags avlägsen efterträdare till den Lumia 800 jag en gång i tiden hade. Utöver detta så är det även en Microsoft Surface 3, en slags surfplatte/laptophybrid på väg hem i ett paket till mig.

Microsoft Lumia 950

Den här gången har jag dock inte själv lagt ut pengarna för det hela, utan detta kommande test sker med hjälp av Microsoft som så snällt lånar ut ett par enheter till denna nördiga bloggare, för ett ordentligt test i vardagen med allt vad det innebär.

Microsoft Surface 3

Tanken är alltså att bära med sig dessa enheter istället för (kanske som komplement…) till min nuvarande uppsättning bestående utav iPhone 6 och iPad mini. Åtminstone Lumia 950 skall få äran att bära mitt huvudsakliga SIM-kort för att vara den enhet som tar emot samtal, meddelanden och mejl under testperioden.

Leksakerna bör ramla in under morgondagen och jag räknar med att kunna ta mig an det hela på fredagen och en tid framöver. Räkna alltså med fler, återkommande, mer eller mindre korta uppdateringar om hur Äppelnörden tar sig an en av de huvudsakliga konkurenterna till iPhone och iPad.

Jag tar tacksamt emot tips och förslag på oumbärliga appar till plattformen i fråga. Hemskt gärna även uppslag om vad enheterna bör utsättas för i form av verklighetsbaserade tester, givetvis icke förstörande sådana då…

3 svar

  1. Ah, spännande! Ser fram emot recension och kanske framförallt med tanke på apputbudet sen!

    1. Det skall bli minst sagt intressant att se hur app-utbudet har utvecklat sig sedan senast jag använde en Windows-baserad telefon, d.v.s. för fyra år sedan. Om inte annat så har jag en känsla av att man idag kan klara sig mycket mer och bättre med hjälp av mobila webbsidor jämfört med då, så appar kanske inte är fullt lika viktigt idag?

      1. Så kan det ju vara. Och många appar är ju idag bara webbplatser i appskal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.