På 55mm-promenad

Som tidigare nämnt så har jag fått nöjet att låna mig en uppsättning Sony FE-optik, d.v.s. objektiv som är anpassad för fullformatskameror likt min Sony α7 II. Dels har jag en Sony FE 35mm f/2.8 och så då ämnet för dagens putslustighet, Sony FE 55mm f/1.8, båda för övrigt begåvade med Zeiss-logotyper på optikhuset.

Så, hur testar man bäst objektiv? Man ger sig ut på en promenad med kameran i strålande vårväder så klart! Observera dock att detta bara är en första liten kik på vad objektivet levererar, jag tänkte mig faktiskt lämna en smula mer noggranna åsikter längre fram, efter att ha hunnit känna och klämma lite ytterligare på dels detta, dels sitt mer vidvinkliga syskon.

Tilläggas bör att samtliga bilder åkt ett varv igenom Lightroom för viss bildbehandling, mest eftersom jag trots allt utsätter samtliga bilder jag tar för viss korrigering i någon applikation.

Första intrycket av Sony FE 55mm f/1.8? Riktigt trivsamt på alla sätt, matchar kameran riktigt bra och det är svårt att klaga på vad kombinationen levererar, som synes ovan!

Mer kommer, allra helst när jag tagit mig chansen att leka loss lite mer med det vidvinkligare syskonet á 35mm…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.