Andningspaus

Ja, man kan väl sammanfatta den senaste periodens frånvaro här på bloggen som lite av en andningspaus? Efter att ha uppdaterat dagligen i sådär ett helt år, så kan jag gott lova att det är rätt skönt att ta en liten paus, andas lite och tänka på annat.

Däremot kan jag ju säga att jag inte helt har glömt bort eller för den delen kopplat bort bloggen ur tankarna. Mestadels så funderar jag ju på hur jag bäst fortsätter från året som gått och vad jag ska fokusera på för innehåll i framtiden.

Sannolikt återgår jag till det som var förut, före 2014, d.v.s. en salig blandning av det som råkar intressera mig för stunden. Delar av mig vill även återgå till att skriva mer om jobbet, samtidigt som andra delar av mig vill undvika just detta.

Varför då kan man ju undra? Jag gillar ju som bekant mitt jobb och har ett hälsosamt intresse för det. Däremot är det rätt påfrestande att skriva om, eftersom allt jag skriver tycks detaljstuderas av vissa individer. Då talar jag inte heller om företagsledningen, även om jag vet att det förekommer av och till det med.

Det jag talar om är så kallade vuxna människor som läser här, tar med sig små detaljer ur det jag beskriver från min vardag som lokförare och därefter använder detta för att göra deras egna brister och misstag verka små i jämförelse med vad jag har beskrivit här. Människor som inte är mogna nog för att själv ta ansvar för vad de gör och inte gör.

Jag försöker inte se mig själv som någon slags perfekt människa, jag gör misstag och felbedömningar likt alla andra. Däremot försöker jag alltid, i alla lägen, att själv stå för det jag gjort och de beslut jag tar, utan att skylla på någon tredje part.

Av denna anledning blir det även otroligt påfrestande att skriva något alls om mitt jobb här på bloggen, eftersom allt jag skriver måste vara till 110% filtrerat och klart för att åtminstone i mesta möjliga mån minska risken för att någon skall använda detta för att svartmåla mig i syfte att själv komma undan. Det är kort sagt, förbannat tråkigt.

På försök, så har jag skapat ett nytt Instagram-konto där bilder och korta berättelser från lokförarvardagen skall kunna läggas upp. Tyvärr så tror jag inte det kommer dröja värst länge innan någon hittar något att beklaga sig över, men för de som är intresserade av att följa just lokförarvardagen, ni kan ju spana in det kontot tills vidare och hålla tummarna för att 2015 skall bli det året då människor börjar ta eget ansvar för egna handlingar…

3 svar

  1. På söndag drar #blogg100 igång igen, något du ska joina? 😉

    1. Hmm, spontant nej, men jag ska överväga det… 😉

  2. Jag har så gott som helt slutat att skriva om jobbet och är väldigt restriktiv med vilka bilder jag lägger upp. Vilket ibland är lite svårt då jag verkligen vill dela med mig av ett yrke jag verkligen gillar och är stolt över. Men jag vill inte bli stämplad som en som inte koncentrerar mig på det jag gör eller på annat sätt inte representerar yrket rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.