Pärlemormoln – dag 356/365

Pärlemormoln
Canon EOS 6D, 35mm, ISO 100, 4,0 sek vid f/22

Trots att det är måndag får jag räkna mig som mycket lyckligt lottad. Inte nog med att jag fick se ett stjärnfall från förarhytten tidigt på morgonen utan eftermiddagen skulle även den bjuda på en hälsosam dos av naturens magi. Direkt efter jobbet så skyndade jag nämligen iväg till Mörudden tillsammans med kamera och stativ för att fånga den stundande solnedgången.

Vad jag inte riktigt var redo på att få se var så kallade pärlemormoln, ett otroligt högt molnskikt baserat på vatten, svavelsyra och salpetersyra som blir belyst av solen när den är under horisonten sett från marken. Jag hade redan igår sett ett antal bilder från främst norska naturfotografer på just detta fenomen men jag var ändå långt ifrån beredd på att få se det med egna ögon här över Vänern.

Kan lova att det var mer än svårt att slita sig från synen och när jag väl lyckades och hade en tanke på att omplacera mig, bort från störande förgrund, så försvann de så klart. Hur man än vrider och vänder på det hela kan jag dock inte vara annat än mycket tacksam för showen och för chansen att fånga det på bild. Vem vet när det blir nästa chans..?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.