Kylan

Just ja, man kanske bör vänja sig så smått vid att blogga utan att ha en dag-titel till det hela nu också? Så, för att börja så fint med det hela kan jag ju passa på att dela en video som halva internet förmodligen redan har sett eller inom kort kommer att se. En video på dagens dos skicklighet och kyla.

Bakomliggande story är att Virgin Atlantic flight 43 från London Gatwick till Las Vegas tydligen inte riktigt gick som planerat. Landningsstället fungerade kort och gott inte riktigt så som handhavandeinstruktionen gjorde klart att det skulle. Ett av de yttre landningställen om man skall vara mer specifik. Så, efter att ha snappat upp det hela via Flightradar24s Facebook-sida, så kunde jag ju inte låta bli att följa upplösningen av det hela via deras app.

Ner kom de i varje fall, som videon visar, även om det kanske inte riktigt är den snyggaste och prydligaste av landningar, så kan man inte bli mer än imponerad av besättningens förmåga att hålla sig kall och kort och gott lösa problemet.

Man kan inte heller låta bli att fascineras av internettomtarnas förmåga att haspla ur sig de mest genomkorkade kommentarerna till det hela med. Som ett litet behändigt exempel så klagas det över just landningen, att den är en smula hård och studsar lite tjusigt. Seriöst. Jag har en känsla av att ganska exakt 0% av de ombord brydde sig ens minsta lilla om det hela. Snarare var väl den absoluta majoriteten tämligen glada över att ens vara åter på marken i ett någorlunda helt skick. Dessutom vill väl åtminstone jag tro att den lite brutala sättningen var en sista ”desperat” taktik i att få det tjuriga landningsstället till att lossna och lite prydligt ramla ner igen.

Så, en spontan applåd till den aktuella besättningen och utöver det, till alla de som faktiskt lyckas hålla sig kalla och lösa situationer som uppstår trots att halva internet sedan kommer berätta för dem hur fel de gjorde…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.