Höstfärger – dag 274/365

Höstfärger
Fujifilm X-E1, 35mm, ISO 200, 1/800 sek vid f/2,8

Denna första dag i oktober börjar med ett strålande vackert väder och någorlunda behagliga temperaturer trots allt. Så, efter viss beslutsångest över vilken kamerakombination som skulle få följa med ut på promenad så blev det till slut Fujin. Det är helt klart ett angenämnt problem att behöva välja mellan två mycket kompetenta kamerahus och dess tillhörande optik.

Dagens promenad tog mig längs med en av mina favoritstråk genom staden, längs med Klarälven upp till bron där E18 passerar älven för att sedan fortsätta åter ner mot staden. En sådär lagom 7-8 kilometersrunda som för dagen tog drygt två timmar i anspråk. Inte direkt något hastighetsrekord, men så blir det lätt när man promenerar med fotograferandet som huvudsakligt syfte!

Promenadkarta 141001

Som kartan kanske skvallrar om, så fick det bli ett litet stopp på en av mina favoriter här i stan, Carli choklad för att ta med mig en underbar kopp cappuccino på resterande del av dagens dos frisk luft.

Nu sitter jag och funderar och håller ett öga på vädret, för att se om det kan vara värt en sväng ut till flygplatsen för att försöka fånga lite klassiskt motiv på bild. Beräknad ankomst vid 18:35 och solen går ner 18:39, om inte molnfronten hinner före då d.v.s.!

Ett svar

  1. […] kan väl säga att det var viss kontrast i vädret idag jämfört med igår? Enda tecknet på att sola lyser är väl att det faktiskt inte är jättemörkt ute. Tack och lov […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.