Lekstuga – dag 228/365

GoPro med sugkopp
Fujifilm X-E1, 35mm, ISO 200, 1/500 sek vid f/4,0

Idag har det allt varit lekstuga på flera olika sätt. Dels har jag kört bil på inspirerande vägar, d.v.s. inte direkt tagit den rakaste vägen mellan Karlstad och Lysvik, varken dit eller hem för den delen. Dels har jag som synes även lekt med min GoPro Hero3+ med sugkoppsfäste monterat på bilen.

Första varianten är som ovan, monterad överst på vindrutan lätt riktad neråt.  Denna variant provades på sträckan mellan Nilsby och Lysvik via småvägarna öster om Fryken och tycks ha levererat helt okej resultat om än med vissa besvär. På slutet började det nämligen regna, rätt ordentligt dessutom. Detta var inget problem så länge farten hölls uppe eftersom regndropparna då gled av vindrutan självmant. I lägre fart däremot, då började vissa besvär uppstå eftersom vindrutetorkarna inte direkt gick att köra med denna monterad just på detta sätt.

Nästa variant provades på vägen hem, efter att först ha avnjutit Lv241 mellan Sunne och Munkfors, en väg som troligen tillkommit på grund av våra synder, eftersom inget så bra kan vara sprunget ur något annat än synd. Därefter, via viss transportsträcka på Rv62, så var det dags att prova på Dömlevägen, en väg jag tidigare hört talas om främst via MC-åkare. Detta var ju tvunget till att undersökas. Så, nu monterades istället GoPron på förardörrens fönsterruta för en lite annorlunda vinkel där man även ser ratten och vissa delar av kupén.

Resultatet? Ja, se nedan kort och gott…

Vägen kan man knappast klaga på och jag förstår verkligen varför MC-åkare gillar den. Helt okej beläggning, inte värst mycket skador på vägen och sådär härligt kuperad och kurvig. Mersmak kallas det visst? Dömlevägen finner man för övrigt lättast genom att åka Rv62 norrut från Karlstad, passera Deje och ta till vänster när skylten säger just Dömle. Därefter väntar drygt 15 km av njutning om man är av den typen som faktiskt gillar att köra bil och inte bara åka!

Jakten på fler underhållande vägar är nu igång och tips har börjat ramla in via Facebook, så fler turer är helt klart planerade. Ska bara komma på vem jag ska lura till att betala för bensinen också nu…

Glass i stora lass
Glass i stora lass på Mormors Glasscafé i Lysvik

Just ja, glass hade vi ju käkat också, på Mormors Glasscafé i Lysvik, därav besöket i just Lysvik. God glass! Visserligen helt vanlig SIA-glass, men serverat på sitt egna trevliga sätt i en mycket charmig byggnad. Fler besök blir det hit, helt klart. Rekommenderas helt och fullt av både far som son!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.