Tanken var god…

Vad gör man en tidig lördagskväll när den helt saknar planer? Tja, man kan alltid titta ut genom fönstret och konstatera att det minsann tycks vara oväder på gång.

Därefter kan man gott bestämma sig för att det här vore roligt att ge sig ut för att fotografera, av flera skäl. Dels har jag ju i ett antal dagar väntat på en rimlig anledning till att ge mig ut med den inlånade GoPron fastmonterad i en bil. Dels är oväder alltid fascinerande. Dels så, ja, hade jag ärligt talat inte värst mycket mer än att äta planerat för kvällen. Och äta kan man alltid göra senare.

Sagt och gjort. Plocka ihop alla lämpliga kamerasaker lite raskt, kontrollera noga att minneskort är monterat och därefter bege sig ner till den i garaget placerade bilen för att montera ett stycke GoPro på något smidigt sätt. Detta visade sig faktiskt vara ruskigt mycket svårare än vad jag hade tänkt mig. Men, efter en stunds hårklyveri så hade jag då allt hittat ett bra sätt tyckte jag. Sugkoppsstativet verkade då allt sitta fast bra och iväg det bar.

Så, dags att kontrollera klippet och se om ni kan hitta tidsangivelserna där jag:

  1. Träffar på bilist med intressant taktik i korsning
  2. Lite snabbt fångar kamera och stativ som rasar efter att monteringen inte visat sig helt bra
  3. Dyker upp framför kameran och blir lite lätt dyngsur i regnet
  4. Byter från 2 bilder/sekund till 1 bild/sekund

Den som först finner samtliga vinner den enorma äran kort och gott.

Regnbåge

Nåja. Värst mycket oväder fick jag då faktiskt inte på bild till slut. Däremot hittade jag ju på en rätt vacker regnbåge bortåt Edsvalla till, som fick bli dokumenterad vid lite olika platser. Så helt lottlös gick jag därmed inte ut ur den lilla bilturen. Dessutom så var ju faktiskt en stor del av skälet till att ge sig av ut dessutom då att leka med GoPron, vilket jag gjorde. Konstaterar dock såhär i efterhand att det där, det behöver jag öva mer på för att det skall bli bra.

2 svar

  1. Wedberg

    1. 0:05
    2. 0:09
    3. 0:43
    4. 0:35 ..?

    Lite för mycket fritid just nu 🙂

    1. Allt utom sista fick du till där! 😉 Men bra jobbat ändå! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.