Reslusten slår till

Ibland slår den till, den där reslusten, den som får en att vilja släppa allt, packa resväskan och bara dra iväg nu på en gång, gärna nyss om det vore möjligt. Just den formen av reslust har funnits där i min kropp och själ bra länge nu, allra helst efter hösten och vinterns resor till Rhodos, Berlin och New York. Hade jag haft mer pengar att röra mig med så hade nästa resa redan varit bokad.

Idag tog sig reslusten en extra liten twist dock, för mitt i all ledighet under dagen här blev det dels en kortare kaffeprovning följt av en ordentlig långfika tillsammans med en av alla underbara kollegor som jag har förmånen att jobba med här i Karlstad. Under denna fikastund kom ju givetvis ämnet resor upp och han pratade lite om San Francisco för en stund. Där och då sade det närmast pling i skallen här, samma skalle som funderat av och till hur höstens semester skall spenderas.

Golden Gate
By DaNASCAT (Own work) [CC-BY-SA-3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons
Plötsligt slog reslusten till mer än ordentligt och närmast omedelbart efter hemkomsten började det kollas runt hos flygbolagen och diverse sökmotorer för resor. Målet? San Francisco så klart. Plötsligt känns det mer lockande än något annat, mer lockande än att ligga i en solstol och grillas i en vecka eller två.

För en sådan resa känns i så fall hyrbil ganska rimligt, kanske köra på den legendariska Highway 1 längs med Kaliforniens kustband? Jag och roadtrips ni vet…

Just San Francisco är en sådan destination att man inte riktigt tänker på det normalt, men ju mer man tänker på det, desto mer lockande blir det. Golden Gate, Alcatraz, Highway 1, Cable cars. China Town och långt mycket mer därtill. Bara att kunna stå och blicka ut över Stilla havet vore ju något helt magiskt för mig som överlag är rätt fascinerad utav stora vatten.

Nu är inget bestämt, beställt eller klart än, mycket tack vare att kreditkortet inte riktigt tillåter det ännu. Men såhär lockad av ett resmål har jag nog inte varit sedan i höstas, när jag konstaterade att New York vore ett riktigt rimligt ställe att fira 30-årsdagen på. Risken är med andra ord tämligen stor för att det lär höras mer om det här ämnet senare i år, vare sig ni vill eller ej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.