Högtidsdag – dag 145/365

Röstkort EP-val 2014
Fujifilm X-E1, 35mm, ISO 400, 1/1700 sek vid f/4,0

Idag var en viktig dag på två tämligen vilt skilda anledningar, dels det som bilden ovan visar, valdag för valet till Europaparlamentet 2014, dels för att det även är mors dag. Båda högtiderna har givetvis avverkats så gott det bara gått idag. Valet klarades av efter frukost, med röstkort, legitimation och sonen i släptåg så gick vi ner till vallokalen här på Herrhagen och lade i en valsedel för Centerpartiet i kuvertet och lämnade in detta.

Varför Centerpartiet? För att de helt enkelt är de som just nu står närmast mina värderingar och åsikter. Sedan får vi se, inför höstens valomgång, vad det blir. Såhär långt under mina avklarade val har jag nog faktiskt inte röstat på samma parti mer än en gång i taget.

Med detta avklarat blev det en sväng till ”piratparken” här på Herrhagen, en strategiskt placerad lekpark med piratskepp, där sonen fick leka loss lite med dagiskompisar innan det var dags att ägna sig mer åt morsdagsfirandet.  Planen för dagen blev ett besök på Värmskogs café med såväl min egen mor som min sons mor. Trots stundvis väldigt grå himmel och sporadiska vattendroppar så gick det alldeles utmärkt att sitta utomhus och avnjuta såväl räkmacka som efterföljande fika.

Räkmacka
Fujifilm X-E1, 35mm, ISO 400, 1/450 sek vid f/11

Därefter blev det en lättare omväg bland grusvägar och skog via Borgvik innan färden hemåt styrdes. Sonen fick nöjet att avnjuta mat hemma hos sin farmor & farfar innan det var dags att gå hem till hans mor igen. Detta då jag nu har nöjet att börja jobba en smula tidigare än hans dagis ens öppnar i morgon. Själv sitter jag nu här strax efter 19 på kvällen och är inte ens minsta lilla sugen på mer mat för dagen, räkmackan ovan vet fortfarande var den ligger där nere i magen..!

Jag hoppas samtliga utav mina läsare har spenderat dagen bra, tänkt lite extra på era mödrar och om ni inte röstat idag, att ni åtminstone gjort det tidigare. Er röst räknas, er röst är viktig. För min del spelar det inte ens minsta lilla roll vad ni röstar för, bara ni tar er den demokratiska möjligheten att faktiskt få rösta. Även ni som inte gillar EU, det finns faktiskt alternativ även för er!

Än är det trots allt drygt 1,5 timme kvar till vallokalerna stänger…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.