Vilken ryggsäck..?

Tolka mig lagom fel nu, för tro mig, jag älskar verkligen min Billingham Hadley Pro som kameraväska i vått och torrt! Det är utan att tveka eller tvivla den bästa kameraväskan jag har ägt och dessutom rymmer den så otroligt mycket mer än vad den ser ut att göra. Den kommer att tveklöst förbli mitt förstahandsval vad gäller kameratransport för bra länge till.

Det är bara det att jag skulle vilja ha ett alternativ också. En ryggsäck. En som rymmer rätt mycket och dessutom klarar att ha ett stativ hängandes med också, utan att man behöver släpa det separat.

Så, då är ju bara frågan, vilken jävla ryggsäck ska man ha? Det är ju inte direkt så att man saknar alternativ på marknaden, snarare totala motsatsen, det finns hur många alternativ som helst.

Mina grundläggande krav på en väska:

  • Stilrent snygg. Färger går bra, men det skall vara stilrent
  • Gott om plats för min utrustning:
    Canon EOS 6D
    Canon EF 24-105 mm f/4L
    Canon EF 135mm f/2L
    Canon EF 300mm f/4L
  • Utrymme för viss expansion av utrustningen
  • Stativhållare i någon form
  • Bör helst inte kosta som en sämre begagnad bil, även om undantag kan göras.
  • Vädertålig! Behöver inte kunna motstå en valfri orkan, men en regnskur skall inte ruinera mig.
  • Gärna någon form av fack för iPad och/eller bärbar dator runt 13″.
  • Sa jag snygg..?

Lowepro Ryggsäck Flipside Sport AW 15L

Efter några varv på diverse mer eller mindre fotorelaterade affärer så har jag kollat in en väska lite mer, Lowepro Flipside Sport AW 15L. Och nej, ni ska inte hänga upp er på hur okompatibelt ordet sport är i förhållande till mig. Inte just nu. Inte den här gången. För väskan i sig verkar relativt rimlig, rymmer min utrustning plus stativ och massor av annat skit. Men sedan är ju frågan, om detta är vad jag vill ha och behöver? Är den värd dryga 1400 kr? Skall den vara diskret orange?

Just kameraväskor är så sjukt svårt att avgöra via nätet dessutom, det krävs klämmande och kännande, det krävs funderande med väskan i handen. Det går inte att avgöra via recensioner på Fotosidan, för allas behov, utrustning och önskemål är så otroligt olika på den här punkten. Men ändå, om någon skulle ha något tips, någon åsikt eller önskar slå mig på huvudet med något hårt över mitt val (?) så använd med fördel kommentarsfältet nedan.

2 svar

  1. Ja, det är nog bara att klämma och känna på väskan. Jag har för mig att jag lyckades göra det på min 200. Man måste nästan ha med lite av prylarna också och testpacka så man vet känslan av att packa upp/ner hus och gluggar.

  2. […] jag grunnat över en väldigt lång tid. Köpt kameraväska, kameraryggsäck. Detta är något jag berört tidigare, för typ hur länge sedan som helst om vi skall vara […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.