Söndagsnöje – dag 103/365

Misstänksam
Canon EOS 6D, 300mm, ISO 400, 1/640 sek vid f/5,6

Söndag. Soligt. Varmt och gôtt. Ledig. Klart bra läge för att ta med sonen och exfru på en sväng till Mariebergsskogen för fika, djurtittande och ordentlig dos lek för den unga mannen. Dessutom såg jag mig en bra chans att testa loss mitt nygamla EF 300mm f/4L en sväng sådär med, allra helst i djurparken Lillskogen där. Utöver det lyckades jag även klämma ner mitt EF 135mm f/2L i min väska med, för att ha något annat ruskigt trevligt att variera med.

Vitsippor
Canon EOS 6D, 135mm, ISO 400, 1/320 sek vid f/4,0

Till min och övriga sällskapets stora glädje har nu även vitsipporna så smått börjat spricka ut i skogen, ett alltid lika trevligt motiv såväl som vårtecken. Men jag misstänker att man ser en smula lustig ut där man kryper omkring med kameran i naturen, mer eller mindre i sin egna lilla värld. Men vem tusan bryr sig å andra sidan om vad andra tycker..?

Vitsippor
Canon EOS 6D, 135mm, ISO 400, 1/1250 sek vid f/4,0

Totalt blev det dryga tre timmar besök bland grönska, djur och lekparker innan de vuxna var trötta i ben och huvud. Den unge mannen, han hade helst av allt stannat i ett antal timmar till. Trots vissa protester så medföljde han till slut bort till bilen för färd hemåt. Nu leks det istället i hans rum i väntan på att han ska få lägga vantarna på den hägrande iPaden. För egen del blev det istället gallring och bildredigering. Kan knappast säga att det blev en alltför lyckad sväng, när 186 tagna bilder hittills minskats ner till 75 st kvarvarande, utan att jag för den delen ens är klar.

Efter detta väntar nu två dagar ledighet och egentid, ladda batterierna på något sätt och vis. Frågan är bara vad man skall hitta på..?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.