Finåk – dag 118/365

SJ littera X2
Fujifilm X-E1, 35mm, ISO 200, 1/250 sek vid f/11

Det är (tyvärr) inte var dag man får åka såhär fint numera! Allt som oftast spenderar jag tid i någon del av Regina-familjen alternativt loktåg, men idag, idag var det dags att finåka på riktigt. Inte nog med att det vankades X2-körning vilket alltid är en favorit, utan det var dessutom i formen X2 och manövervagn, d.v.s. hela färden upp till Stockholm var komplett med korglutning och allt.

Detta är och lär förbli min personliga favorit vad gäller fordon, trots att det finns mer lättarbetade maskiner som i övrigt passar latmasken inom mig. Men det är något alldeles speciellt med dessa relativt gamla damer, det är en särskild känsla som inte finns i några andra fordon. Det kan vara för att det var det första fordonet jag körde, kanske för att X2000 i sig var något väldigt fränt och häftigt när man var liten, eller så är det något helt annat.

Speciellt är det dock alltjämt, varenda gång!

2 svar

  1. Är inte X55-an favoriserad ? Som passagerare så kommer x2:an förbli min favorit, bla pga korglutningen..

    1. Nja! Missförstå mig rätt, X55 är i nära nog alla avseenden ett fantastiskt fordon, men X2 har en särskild känsla i sig, en känsla som jag inte kan sätta ord på. Den är bara speciell för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.