Ständigt bekymmer

Samma sak varje kväll det vankas solnedgång. Massor av bilder. Idag ”bara” 53 st innan jag lade ifrån mig kameran. Härom kvällen blev det över 70 st. Tidigare kvällar samma sak, stundvis långt över 100 st. På samma motiv. På solnedgången.

Kvällens skörd

Nog för att varje solnedgång är unik och detsamma gäller för varje enskild sekund utav just solnedgången, men varför skall det vara så oerhört svårt att rensa bland alla bilder. Nära nog varenda enskild bild får det mentala betyget ”sparas för framtida bruk”. Även om jag oftast endast använder en eller på sin höjd två bilder per kväll, så sparas ändå minst tio gånger fler, minst!

Tänk då sedan att det fotograferas ett antal solnedgångar varje år, så kan ni ju bara börja tänka er hur hårddiskutrymmet bara flyger iväg utan hejd. Poff säger det och plötsligt är det fullt. Nu har jag visserligen gott om plats på nuvarande hårddisk och därtill två externa som fylls upp med säkerhetskopior. Men ändå. Jag jobbar ju tydligen mycket starkt på att fylla rubbet?

Hur tusan skall man göra för att bli mer brutal i sitt gallrande? Hur tusan skall man göra för att övervinna tanken om att just DEN bilden kan vara bra att ha, och DEN, och DEN, och DEN…!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.