Inte det minsta stressande, typ…

Resfebern har ju som sagt gjort sig påmind idag, minst sagt. Så som en del av denna så tänkte jag minsann checka in på flyget så fort det bara var möjligt, direkt kl 13.05 vilket var 24 timmar innan planet skulle lyfta från Oslo. Provade först via iOS-appen utan att lyckas, så nähä, vidare till datorn för att prova där istället då, utan att det gick direkt bättre. Noterade även hur min avgång, KL1144 från Oslo till Amsterdam inte längre existerade i bokningsdialogen, vilket knappast gjorde en lugnare.

Provade runt så smått via lite olika vägar på hemsidan med incheckningen, för att mötas av lite diverse olika felkoder och hann även Twittra till @KLM innan jag helt sonika loggade ur min användare på klm.se och gick in för att kolla bokningen direkt via bokningsnumret. Där kom en sådär lagom kalldusch, chock eller vad ni nu vill kalla det.

Bokningen finns inte, avbokad…

Panik är väl ett rätt bra ord att använda i sammanhanget? Hur kunde min resa som var bokad och betalad i november plötsligt vara borta, avbokad? Hade någon lyckats ta sig in på min användare och göra något utan min vetskap? Hur skulle det här nu gå, jag som har hotell bokat och allt klart för avresa i morgon!?

Snabbt som attan leta reda på ett telefonnummer till KLM, vilket endast fanns i form av nummer som kostar 1,70 kr/min utöver ordinarie samtalstaxa. Provade först att få det hela på svenska för lite enklare hantering, men nej, den tjänsten fanns endast på engelska. Bara att bita tag i det och acceptera det hela för att efter otroligt kort väntetid mötas av en trevlig röst på andra sidan som jag på sådär halvknagglig engelska förklarade mitt ärende för.

Efter en stunds väntetid kunde personen på andra änden också konstatera att bokningen blivit avbokad från KLMs sida, då de hade haft problem att ta emot betalningen där när bokningen skedde. Riktigt varför kunde hon inte svara på och det var väl egentligen inte det viktigaste där och då heller, utan istället började jakten på alternativa lösningar för att kunna ordna upp bokningen till New York istället.

Blev först erbjuden en ny variant från Oslo, men den visade sig ha avresa från Torp och åter ankomst till Gardermoen på söndag, vilket inte direkt är optimalt om man tänkt sig parkera bilen för att lätt kunna ta sig hem. Dessutom var det en bra bit till för att ens ta sig till Torp från Karlstad, för att inte nämna de 16 milen mellan Torp och Gardermoen som skulle behöva lösas på söndagen då.

Istället fick jag frågan om jag kunde tänka mig flyga Air France istället, vilket ju givetvis är ett alternativ när det är brist på just alternativ! Så, efter lite klickande på tangentbordet och någon hundring i mellanskillnad så var jag istället bokad en ny resa, via Paris till New York med nästan samma avgångstid, 12:45 mot 13:05 och med en ankomsttid till New York på 18:55 lokal tid istället för 20:05 som var ursprungsplanen. Tyvärr så föll ju alla mina tillval bort i och med alla bekymmer, så den klena trösten mot att bli av med stol med extra benutrymme på vägen över Atlanten, så fick jag åtminstone fönsterplatser på alla flighter, förbokat och klart!

Just nu känner jag mig ganska så extremt lättad över att jag är en sådan som checkar in på min flight så snart det bara går. Tänk bara paniken som hade uppstått om man möts utav allt detta på Gardermoen vid 11-tiden i morgon förmiddag, när det i värsta fall varit alldeles för sent för att kunna ordna allting smidigt och bra. Hade ju varit bra fint att gå misste om allt detta som jag nu sett fram emot så mycket sedan i slutet av november.

Ärendet i fråga diskuteras just nu med just @KLM på Twitter, så får vi se om det går att få någon klarhet i varför det blev som det blev, allra helst med tanke på att jag för två veckor sedan fick en påminnelse via e-post om att ha allt klart inför den bokade resan. Får jag inget vettigt svar så är det tveklöst läge att kontakta kundtjänst igen och se vad de kan göra för att få mig nöjd och glad igen…

2 svar

  1. My god. Jag skulle vara helt förstörd.

    1. Jag har varit i lugnare skick än under den timmen från att det upptäcktes till att allt var löst, den saken är ruskigt säker!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.