Enkelheten

Det är väl ingen större nyhet vid det här laget att jag är tämligen Apple-skadad sedan några år tillbaka..? Inte heller går det direkt mot att bli mindre illa heller, snarare tvärt om! Igår var jag nämligen och köpte mig en vit låda med måtten 98 mm * 98 mm * 168 mm…

Apple Time Capsule

Så, vad tusan skall man med en 17 cm hög, fyrkantig låda till?

Jo, tydligen kan man avnjuta betydligt bättre nätverk hemmavid med hjälp utav den!

Sedan tidernas begynnelse ungefär har jag väl provat mig igenom ett antal olika varianter utav routers med än den ena, än den andra finessen. Egentligen har jag väl aldrig varit direkt missnöjd med något av dem, förutom just en variant vars tillverkare och namn jag inte minns, som hade en tendens att sluta fungera lite när den själv kände för det…

Men, ska man vara Apple-skadad så ska man väl ändå vara det ordentligt? Därför köpte jag mig en Apple Time Capsule som inte bara står för router-funktion utan även för enkel backup utav datorn. Just den där backup-biten har jag väl i ärlighetens namn aldrig varit nämnvärt duktig på tidigare, så alla sätt för att förenkla det hela är endast positivt.

Så, utan större förväntningar egentligen så skiftade jag igår kväll från min gamla, svarta och konstant blinkande Netgear WNR2000 v2 router till den nya vita lådan och gjorde de nödvändiga inställningarna för det nya nätverket.

Netgear WNR2000

Förutom att den nya vita lådan inte bara är lite mer diskret och stilig där uppe på byrån, så kunde jag rätt omgående konstatera att en betydande hastighetsökning gjorde sig påmind med!

Tidigare har jag avnjutit omkring 20-50 Mbit via det trådlösa i hemmet, vilket inte direkt varit någon wow-faktor på eftersom det skall vara upp till 250 Mbit in i väggen från Bredbandsbolaget..! Men jag har inte heller direkt gjort någon större ansträngning för att öka på det hela och de mesta som varit av större intresse har ändå varit kopplat med fast kabel istället.

Nu plötsligt klockar jag in omkring 100 Mbit via det trådlösa och rent av över 250 Mbit via fast kabel! Visst hade jag säkert kunnat nå samma resultat genom att lägga mindre pengar på någon annan tillverkares grejer, men det finns en sak till som plötsligt blev enklare – backup!

För i systeminställningarna slog jag på Time Machine-funktionen, valde Time Capsule och någon timme senare var hela datorn säkerhetskopierad och klar. Precis sådär enkelt och bekymmersfritt som det skall vara!

Så, alltjämt lever jag lyckligt här i Apple-sekten bland telefoner, surfplattor, datorer och andra små tillbehör som alla är så löjligt enkla att använda och som bara funkar, utan huvudvärk!

4 svar

  1. Mina grejer fungerar också, utan huvudvärk och de är svarta. 😉

    1. Fast du måste ju åka till närmaste mataffär för att köpa dina äpplen istället, jag har alltid äpplen hemma! 😉

      1. Jag inte är speciellt förtjust i äpplen, inte någon sort, så jag köper aldrig hem dem. 🙂 Kiwis däremot.

        1. Nu ska du inte komma här och förstöra min logik heller..! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.