Tänka sig

Jorden gick inte under den här dagen heller, som tur är kanske bäst att tillägga då! Däremot har vi haft en riktigt aktiv dag, på helt annat sätt än vad man gjort sig van med dessutom.

På dagens schema stod det jobb, fast inte vilket jobb som helst utan planerat kamratstödsuppdrag, att medfölja till en rättegång som stöd till kollega som blivit utsatt för hot i sin yrkesroll. Detta var en helt ny upplevelse att överhuvudtaget befinna sig i en rättssal, än mindre under pågående rättegång.

Dessbättre gick allt väldigt bra för våran del, kollegan lämnade ett utmärkt vittnesmål och den åtalade gjorde inga anspråk på att motsäga sig någon del utan erkände utan större omsvep sitt brott. Framförallt är det skönt att se att saker och ting inte stannar vid en polisanmälan och förundersökningar, utan att man faktiskt får tag på den skyldige och att de blir dömda till någon form av påföljd. På det stora hela en stor och viktig psykolgisk vinst för de utsatta kollegorna!

Efter en hälsosam dos lunchbuffé bar det av åter till Karlstad, dessutom betydligt tidigare än vad vi vågat hoppas på inför besöket vid tingsrätten. Detta i sig gjorde även att jag kunde delta vid kvällens planerade julbord med de ST-anslutna här på åkstationen, något jag trodde att jag skulle missa.

Väl hemkommen var det bara att snabbt byta om från uniformsskjorta till något lite mer juligt rött och bege sig åter till jobbet för samling inför kvällens frossande. Platsen för årets julbord blev densamma som förra årets, nämligen Café August inte alltför långt från hemmet.

Som bekant med julbord så innebär det att man äter åt skogen för mycket och detta år var givetvis inget undantag. Därmed sitter man här nu efteråt och mår precis sådär som man förtjänar. Men, det var det väl värt för att få chansen att överhuvudtaget begå något julbord i år!

Nu känns det sådär som att man helst inte vill äta något alls på flera dagar och framförallt, så vill man inte se någon julmat på bra länge! Återstår att se om det slinker ner några köttbullar och en och annan prinskorv på julafton eller ej!

Tacksamt nog skall det nu spenderas ett antal lagar i ledigaste av former, först den 27 december, strax efter lunch, vankas det tjänstgöring igen, innan vi avslutar året med att jobba.

Håller tummarna för att alla kollegor som skall jobba sig genom julhelgen får en lugn och skön helg fri från allvarligare störningar och att avslutningen på 2012 och den stora resevecka som kommer, görs med flaggan i topp!

Ett svar

  1. Du har nog aptiten tillbaka till på måndag igen 😉

    Intressant läsning, måste kännas väldigt bra för kollegan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.