Säffle…

Ibland går det ju som bekant inte riktigt som man tänkt sig på järnvägen, det blir lite fel då och då. Dagens bekymmer bestod av att ett urspårat godståg i Grums gjorde det en aning besvärligt att köra tåg på sträckan Karlstad – Göteborg.

Så, kan vi nu ge oss på en gemensam gissning om vilken sträcka undertecknad här skulle bege sig ut på för dagens tur?

Självklart!

X52-E 9077 - Regina i Säffle

Så, efter lite konfererande i hur dagens tur skulle inledas blev det till att bege sig med hjälp av gummihjulsfordon mot Säffle, för att där ta emot och byta av ovan avbildade skapelse, X52-E 9077 som skulle till att ankomma med tåg 352 och därefter avgå med mig vid spaken som tåg 357.

Sagt och gjort så begav jag mig till Säffle, stegade ut på plattformen för att ta emot ankommande tågsätt och blev då serverad en något sargad liten Regina, på färden mellan Åmål och Säffle hade man nämligen haft ett tämligen intimt möte med skogens konung, en match fröken Regina vann tämligen ordentligt!

Detta skulle givetvis dokumenteras av de avstigande resenärer som tagit plats i den främre delen av tåget och plötsligt var man omringad av mobilkameror, samtidigt som man själv mest var glad över att frukosten var väl på plats i botten av magsäcken sedan länge…

Nåja, tog över tåget, sparkade liv i den ände som inte var kletig och smetig och gav mig därefter ut på plattformen med en ordentlig uppsättning pappershanddukar och en vattentetra för att i möjligaste mån åtminstone försöka rengöra tryckknappen som manövrerar dörrarna från, tja, rester…

Med små rena, runda ringar på vardera dörr kunde vi så småningom bege oss ner mot Göteborg som i vanlig god ordning bjöd på gråväder. Rasten spenderades mest strosandes på leksaksaffärer för stora pojkar, inhandlandes en ny 3,5mm till 3,5mm AUX-kabel, då min tidigare lämnats på ett bra ställe.

Hemresan kom även den att erbjuda en förlängd vistelse i den rubricerade orten, tåget ankom utan problem, bussarna blev väldigt fulla och kvar blev jag och min kollega för att invänta närmaste taxi, skickad från Karlstad…

Därmed avslutades dagen som den påbörjades, med hjälp av gummihjulsfordon på hala vägar.

I morgon, på önskelistan, står tågfärd hela vägen, då vi passar på att köra en repris av dagens tur, mot Blöteborg alltså!

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.