On demand som det ska vara!

Här för ett tag sedan eller två fylldes hemmet på med ännu en äppelmärkt pryl, nämligen en Apple TV generation 2. Denna lilla, diskreta box har hittils mest använts sporadiskt för att hyra film någon gång hit och dit via iTunes när vår ordinarie digitalbox från ComHem lämnat något att önska.

Nu har vi dock hittat ett alldeles ypperligt användningsområde för den, för inte alls länge sedan lanserades nämligen Netflix här i landet, streamad film och tv-serier för en fast månadskostnad (79 kr/mån) och med applikationer till såväl mobiltelefoner, via datorn som ett antal TV-spelskonsoller, samt Apple TV då!

Netflix och Apple TV

Igår kväll så tog jag tag i att registrera mig ett konto och prova på applikationen och uppspelningen via Apple TV till kvällens film, som blev en lagom gammal klassiker per frugans önskemål, ”Den vilda jakten på stenen”.

Att hitta och spela upp film fungerade precis sådär enkelt som man vill att det skall göra, bra gränssnitt, snabb och enkel sökning efter titlar och framförallt verkar det vara ett riktigt stort bibliotek av både film och TV-serier, om än kanske inte alltid den senaste av säsonger.

Visserligen känns förmodligen detta lite extra bra eftersom vi haft våra ständiga duster med ComHem-boxen sedan vi fick den, en box som i tid och otid kraschar, startar om sig, fryser och är allmänt hysteriskt seg!

Motorola VIP 1920

Skillnaden mellan denna hemska box, Motorola VIP-1920 och Apple TV är så milsvida att de närmast är förolämpande för Apple att nämnas i samma mening, den ena gör allt rätt, den andra är VIP-1920…

Fortsätter Netflix att imponera, såväl via Apple TV som i mobiltelefoner, surfplattor och via datorn så blir det nog allt att säga upp det filmpaket vi just nu har via ComHem, detta med On Demand och Netflix är en klart bättre lösning, framförallt när det fungerar så lysande som det just nu gör!

Att jag dessutom kan sitta här, vid skrivbordet och via min iPad kontrollera uppspelningen av Bamse åt sonen gör ju knappast saken sämre, latmask som man är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.