Det var inte riktigt meningen…

Allt började egentligen väldigt oskyldigt, jag skulle bara logga in på KBAB.se för att säkra mina poäng, sådär som man måste göra en gång vart fjärde månad eller så för att inte trillar ur kön. Poäng på lokala bostadsbolaget är alltid bra att ha liksom!

När jag ändå var inne så kollade jag lite snabbt vad det fanns för lediga lägenheter, det var ju inte så många, 7-8 st sådär. Som vanligt mest 1-2 RoK, det fanns någon 6 RoK som verkade rätt läcker, någon mer 3 RoK och sedan fanns det något som fångade intresset.

För, av en händelse råkade det finnas en 4 RoK ledig, i samma område vi nu bor i, drygt 500 meter från vår nuvarande lägenhet. För första gången sedan vi flyttade hit till Karlstad och jag mer än något annat deklarerade mig trött på att flytta, så väcktes intresset igen!

Stagnellsgatan 15, Karlstad

Denna 4 RoK är en aning mindre än den vi nu bor i, 76 m² jämfört med 84 m² idag. Däremot har den då ett extra rum jämfört med de 3 RoK vi har här, dessutom till en lägre månadsavgift, drygt 6800 kr mot nuvarande 7200 kr!

Nackdelen är väl närmast att balkongen vätter mot Öster och inte som vi har nu, mot Väster, ett klart sämre byte i min, soldyrkande mening. Däremot är balkongen inglasad vilket definitivt kommer göra min fru nöjd! På pluskontot hamnar även den golvvärme som enligt hemsidan skall finnas i badrummet!

Så, för första gången på drygt två år, vilket i sig är ett rekord för familjen flytt här, så skall vi på en lägenhetsvisning! Tanken är att ta en promenad ner dit, hela familjen, vid kl 18 ikväll och se lite grann vad som erbjuds och om det verkar lockande eller ej.

Sen återstår det att se, om vi tackar ja till den, faktiskt får den eller ej. Så vitt jag förstår har vi högsta poängläget hos alla de 238 st som lagt intresseanmälan, däremot vägs det tydligen in ett och annat ytterligare i det slutliga valet från KBAB och riktigt hur det gick till fick jag aldrig klart för mig.

Återstår att se om det blir en flytt 2013 eller ej, klart är endast en sak, vi har slagit vårt rekord med att bo kvar på samma ställe med råge, nära nog dubbla tiden har vi bott i vår nuvarande lägenhet jämfört med tidigare!

2 svar

  1. Men detta är väl värt en flytt ändå !?
    Jag håller tummarna.

  2. […] eftersom det aldrig skrevs något mer om förra lägenhetsvisningen som vi var på i slutet av november så kan man mest konstatera att den lägenheten, den fick vi […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.