Kaffekapsel

Så ja, nu har man haft den där kapselmaskinen ståendes här hemma i snart två veckor. Under den tiden har det givetvis hunnits med att prova en och annan kapsel, såväl i formen bryggkaffe, espresso och tekapsel!

Caffitaly M2 kapselmaskin

På bryggsidan har det provats kapslar av följande varianter:

För espressobryggandets konst har följande varianter klarats av:

Samt att även en tekapsel har provats, nämligen:

Av dessa så måste jag nog ändå säga att i min mening så passar maskinen bäst just för att brygga espresso, och av de testade varianterna så är det ”Black intense espresso” som fallit mig mest i smaken. Nu finns det dock två varianter espressokapslar till att prova, några som så småningom skall inhandlas, innan ett komplett omdöme kan ges.

Espresso i glas

 

Till maskinen blev jag då även tvungen till att inhandla några nya, espresso-anpassade glas som synes på bilden ovan. Riktigt läckra att se på och även om de kanske inte var helt billiga, så är jag ändå nöjd med köpet. För den köpsugne så återfanns dessa på Designtorget, 95 kr för två st.

Nöjd är jag även med kapselmaskinen i sig, nu fick vi i och för sig ett erbjudande som var oerhört svårt att motstå, men på det stora hela så är den nog faktiskt hyfsat värd sitt ursprungliga pris med!

Nu har jag inte helt givit upp om vanlig kaffebryggning, den jag normalt gör med hjälp av pressobryggare. Den varianten är och förblir klart billigare än att inhandla kapslar till höger och vänster, men de två olika varianterna kompletterar varandra rätt bra, ibland är det godare med bryggkaffe i pressokanna, ibland är man sugen på espresso!

Nackdelen med båda metoderna är väl närmast att ingen av de är direkt tysta, hade behövt en ljuddämpad variant för att kunna få mig en kopp svart guld även de tidigaste av morgnar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.