Jahapp, i måndags så beställde jag mitt Sony MW1, i onsdags hämtade jag ut det, idag fredag hade det slutat fungera bra, inte så imponerande kan man ganska lugnt säga…

Nåväl, efter ett samtal med Dustin, kopplad vidare till Sony support (tveksam support, minst sagt..) och återuppringning av Dustin så är nu denna enhet deklarerad som D.O.A., Dead On Arrival, d.v.s. trasig från start. Dessutom är en ny enhet skickad till mig, som irriterande nog inte lär komma innan helgen är över, lagom när jag åker till Göteborg på måndag.

Sony Smart Wireless Headset pro MW1

Klen tröst är att jag hann åtminstone med att prova det lite kort över onsdag/torsdag med de medföljande lurarna och jag måste säga att jag gillar det skarpt när det fungerar! Att kunna spela musiken från ett minneskort är riktigt smidigt och minst lika smidigt är det att spela via blåtand från telefon eller surfplatta! Ljudet är dessutom helt klart godkänt med de medföljande lurarna och än bättre med mina Denon-lurar jag sedan länge kört tillsammans med MW600.

Problemen jag råkade ut för misstänker jag har med ljudutgången, 3.5mm porten, eftersom felet uppstår med både medföljande som egna lurar. Dessutom har jag provat med fabriksåterställning*2 som att spela musik från intern minneskort, via blåtand som FM-radion, alla med samma problem. Ljudet blir förvrängt och avlägset, låter ungefär som när hörlurspluggen inte går hela vägen i botten och att signalerna från ljudchipet till hörlurarna blir störda.

Förhoppningsvis är detta en, enskild enhet som har problem, för efter några sökningar på nätet under morgonen så har jag inte hittat några fler med samma problem? Återstår att se när ersättningsenheten kommer, om den vill överleva lite längre, eller om Sony har större problem med kvalitén…