Åter till vardagen

Jahapp, måndag och dessutom den 9e juli, kan bara innebära en sak, det är dags att infinna sig på jobbet igen efter två veckors semester!

Fast riktigt så blev det ju inte, jag har ju faktiskt smygjobbat lite under helgen som gick, i lördags kom nämligen ett sådant där erbjudande man inte kan låta bli intrillandes i jobbtelefonens meddelanden! Att jag ens såg det var ren tur, eftersom ljudet var avstängt på telefonen…

Uppdraget i fråga var mycket simpelt, att medfölja ett tåg som skulle ställas upp på annan plats än ursprungligen planerat vilket innebar att tåget inte kunde ställas av stationärt utan var så illa tvunget att lämnas igång på högspänning under natten.

Detta i sig innebär då att det inte får lämnas utan bevakning under natten och där kom då jag in i bilden, mitt uppdrag blev alltså helt enkelt att sitta ombord under natten och hålla tåget under uppsikt så att det inte fick några idéer för sig. Man kan även kalla denna typen av uppdrag för ”lättarbetat”…

Sagt och gjort, hoppade på tåget på lördag kväll, åkte med till slutstationen och var där behjälplig med rundgången innan ordinarie personal promenerade iväg till sin nattvila.

Vad gör man då under 8 timmar på ett lok mitt i natten?

Tja, först ut fick det bli att koka lite kaffe, en termos eller så att ta med på loket under natten. Dessutom kunde jag hjälpa en ung dam som glömt packning ombord på tåget att få återse denna, ren tur för den unga damen som annars hade haft betydligt krånligare att återfå packningen om tåget skulle varit parkerat på ordinarie plats.

Stora delar av natten var det dock surfplattan och Flashback-forum som höll mig vaken, en ren guldgruva av underliga ämnen och människor! Frampå småtimmarna så tog jag även tag i plockstädning av vagnarna, som stundvis såg ut som en tornado gått igenom dom! Totalt fylldes inte mindre än 8 st 125 liters skräppåsar utan att ens kunna vara nämnvärt noga med städningen! Skrämmande hur mycket skit som lämnas bakom av oss människor.

Försökte blunda till en liten stund där på morgonkvisten innan kollegorna skulle komma åter, utan att lyckas nämnvärt då, en power nap på 5-10 minuter blev det väl som bäst. Dessbättre så började det ju istället ljusna ordentligt trots regntunga moln, vilket gjorde en något piggare.

Så småningom så kom kollegorna åter till tåget och gjorde de nödvändiga förberedelserna för avresan. Återkom så småningom till Karlstad sisådär 24,5 timme efter att jag vaknade dagen innan, lite lagom trött sådär! Tog min promenad hem och bäddade ner mig i sängen i stort sett omedelbart för att få blunda lite efter nattens övningar.

Allt som allt så blev det precis sådär lagom lättarbetat som jag hade misstänkt och hoppats på när jag erbjöd mig att gneta där på lördag eftermiddag, och dessutom bör ge ett lagom skönt extra klirr i kassan när lönen kommer så småningom!

Men, idag är det då alltså dags att jobba på riktigt, mot Stockholm skall vi för att återvända i kväll. Hoppas som vanligt på en lugn och stillsam tur utan nämnvärda katastrofer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.