Ren nöjeskörning

Tre dagar in på semestern och viss rastlöshet har väl infunnit sig, vad skall man fylla dagarna med om inte jobb!?

Nåväl, efter en välbehövlig sovmorgon så snurrade ju tankarna, soligt och fint ute, ett lätt sug efter att köra bil igen, men vart?

Tidigare har jag varit så smått sugen på att åka till SAAB Bilmuseum i Trollhättan tillsammans med sonen, men då bör man helst inte ta så mycket sovmorgon som jag gjorde idag, man bör helst rulla iväg ungefär samtidigt som jag vaknade idag.

Istället funderades det ut att återbesöka en plats jag och Angelika besökte förra sommaren, nämligen Tossebergsklätten mellan Sunne och Torsby. Och om man nu ändå skall ut och köra, varför inte ta en liten omväg, typ förbi Torsby via underbara småvägar på östra sidan om Frykensjöarna?

Dessa små härliga landsvägar som i stort sett helt saknar trafik bjöd ju som väntat på riktigt trivsam körning med stundvis otroligt vacker utsikt över såväl sjö som berg. Eftersom bilen i min ägo även råkar vara hyffsat körglad så gjorde det ju inte heller direkt saken värre!

Dagens goda gärning klarades av på väg ut ur Torsby, när vi med liten marginal rundade en stackars rävunge på villovägar i bästa älgtest-stuk med en lättare pulshöjning som resultat.

Utsikten från Tossebergsklätten i dagens solsken gick knappast att klaga på, alltid lika mäktigt om än smått svindlande högt stundvis! En fika med son och dennes farmor klarades av innan färden nedför berget och hemöver tog vid.

Hemfärden bjöd på såväl vinglande lastbilar som traktorer och småbilar vars förare hade vissa svårigheter att hitta en bekväm hastighet, en normal dag på svenska vägar kort sagt…

Totalt blev det väl en nätt tur på 20-22 mil eller så, väl värt bensinen det gick åt!

I morgon styr vi kosan söderut jag och lilla frun, mot Varberg av alla platser för att köra lite hyrbil igen, 35 mil E6/E45 väntar på oss efter fyra timmar tågresa, kan knappt bli bättre!

Ett svar

  1. […] min mor som min son på en biltur runt Fryken-sjöarna för att så småningom ta fikarast vid Tossebergsklätten och där även avnjuta en härlig utsikt över landskapet. Detta har kommit att bli en av mina […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.