Luftat kanonen

Ja, med kanon så menar jag då mitt Sigma 150-500mm som införskaffades i samband med köpet av min Nikon D7000 tidigare i år. Detta objektiv köptes mestadels med flyg/tågnörderier som huvudsyfte, men i två dagar, eller mer korrekt, två kvällar, så har jag även placerat mig på balkongen med hela köret monterat på stativet.

Nu skulle detta ju kunna misstolkas en aning, jag har alltså inte spionerat på grannarna i slutet av gatan med hjälp av detta, utan istället är det naturens skådespel som dokumenterats, för i dagarna två har vi bjudits på vackra solnedgångar vilket sedan länge har varit ett av mina absoluta favoritmotiv!

Solnedgång söndag 20/5 2012

Solnedgång måndag 21/5 2012

Man kan knappast klaga på förutsättningarna här, dels att vi bor så pass högt som vi gör, dels att det är rätt tid på året för att solnedgången skall ligga rätt bland alla hus, dels att min kamerautrustning medger sådana här bilder!

Till sommaren hoppas jag starkt på att förutsättningarna för något jag väntat i flera år på skall sammanfalla, nämligen ett nattligt åskväder en natt när jag faktiskt kan vara vaken och dokumentera det hela!

Den som väntar på något gott..!

Ett svar

  1. På Nationaldagens tidiga morgon sker Venuspassagen. Men Du kanske inte har fönster åt det hållet? Då ska Du helst också ha ett teleskop med solfilter eller en kikare där Du riktar okularet mot en pappskiva där Du kan få fram solbilden och se den lilla pricken passera. Titta bara inte direkt på solen, det är livsfarligt! Jag la’ in Din fina solbild på Gislaveds Astronomiska Sällskaps FB-sida där den har fått gillanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.