En natt i Oslo

Lite sådär lagom sent om sider kommer en uppdatering om vad som hittades på i helgen som gick, en helg då vi dessutom var barnlediga!

Vad gör man då när man får chansen till flera dagars ledighet från såväl jobb som barn?

Ja, normalt sett så brukar vi ju mest parkera oss riktigt gott i soffan, frossandes på onyttigheter och med mängder av film och annan underhållning på dumburken, men inte den här gången!

Istället passade vi på att ta ut bilen på lite av en roadtrip, en färd som styrdes västerut mot vårt kära grannland, mot Oslo!

Norska flaggan

Vi bokade in oss för en hotellnatt på Scandic Edderkoppen i centrala Oslo, med lagom gångavstånd för att kunna ta oss runt i staden, packade väskan, petade in adressen i vår lånade GPS och gav oss iväg med bilen!

Dagen till ära hade vi belönats med strålande vackert vårväder och färden flöt på utan problem, en vägtullstation alá 25 NOK passerades och snart nog var vi framme i Oslo. Här började dock den spännande biten, att hitta från infarten i Oslo till vårt hotell!

Man skulle kunna tänka sig att det vore rätt enkelt med hjälp av en GPS som assisterar, och det vore det säkert, om inte hela Oslo vore en enda stor byggplats då. För att förhöja spänningen ytterligare så var det dessutom ytterligare störningar tack vare att Sentrumsløpet skulle gå av stapeln, vilket gjorde att så fort GPSen sa sväng åt något håll, så stod där en förbudsskylt av något slag..!

När vi väl kom till rätt gata enligt GPSen, efter en hel del väl valda ord och lite lagom med snurrande, vändande och skyltignorans så var vi en aning förvirrade, vart är Scandic-skyltarna, vart är vårt hotell..?

Ytterligare en stund senare, tack vare Google Maps på telefonen så hade vi till slut hittat rätt, det visade sig att vår GPS inte riktigt visste vart St. Olavs Plass 1 var sådär, utan pekade bara en aning fel…

Efter att ha vilat en stund på hotellrummet så begav vi oss ut på långpromenad i solskenet, förbi slottet och slottsparken, ner till Aker brygge, runt i och omkring Akershus festning, ner till Operahuset i Oslo som är ett riktigt läckert bygge innan vi vände åter mot hotellet via centralare delarna av staden.

Därefter blev vi lite lagom lata sådär, och middag fick det bli i hotellets egna restaurang, vilket förmodligen var en rätt bra idé det med, i och med att vi hade en värdekupong á 50 NOK i kombination med 20% rabatt på maten under helger, vilket gjorde att kvällens middag ”endast” gick på 343 NOK, en förmodligen ganska billig kväll jämfört med vad det kunde ha blivit!

Väl tillbaka på hotellrummet så somnade vi riktigt gott i sällskap av någon film på TVn, lite lagom trötta efter en lång dag!

Måste ändå säga att Oslo är en riktigt härlig stad, och att vi definitivt kommer att åka tillbaka dit när chansen ges! Däremot så bör man inte under några som helst omständigheter köra bil i den staden, absolut inte! Fast det gäller väl i och för sig vilken större stad som helst…

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.