Dyra droppar

Idag var det slutligen dags, dags att göra något så underligt och smått vansinnigt som att köpa en kopp kaffe för 99 kr, ja, ni läste rätt, EN kopp, 1 st normalstor kopp, av en händelse just den koppen som avbildas nedanför här.

En kopp kaffe värd 99 kr..?

Så, de stora frågorna är då, vart finner man EN kopp kaffe för 99 kr, varför köper man EN kopp kaffe för 99 kr och givetvis, hur smakar EN kopp kaffe för 99 kr!?

Detta kaffe finner man givetvis på mitt favorithak här i staden, Rosteriet som jag skrivit om en eller ett par gånger innan sådär. Av en händelse så har jag även stamgästkort hos detta lilla hak, eller mer ett sådant där köp 10 koppar, få den 11e gratis då! Och, lämpligt nog kan man tycka, var jag inne på min gratiskopp just idag!

Men NEJ, det vore att göra det för lätt för sig! Skall man prova kaffe för 99 kr/koppen ska man faktiskt betala för sig också, tycker jag då! Men så är ju jag inte riktigt som alla andra heller…

Varför i alla sina dar köper man då en kopp kaffe för 99 kr/koppen, när det går alldeles utmärkt att köpa en för 28 kr/koppen som även det är rakt igenom fantastiskt gott! Jo, för att man kan så klart! Och för att man är nyfiken! Och just nyfiken är jag ju av någon anledning, på gott och ont!

Hur smakar då en kopp kaffe för 99 kr/koppen!?

Gott!

Hade faktiskt väntat mig en mer skarpare smak, normalt sett brukar ju saker och ting smaka mer skarpt ju dyrare de blir, för att spela på den kräsna personens hårt prövade smaklökar kanske?

Detta kaffe var dock väldigt mjukt utan skarpa smaker åt något håll, ett alldeles utmärkt gott kaffe som kunde avnjutas i gott sällskap av kollegor utan något tilltugg till. Det kan väl kanske vara så att jag försvann iväg lite smått då och då i uppmärksamheten när njutningen pågick..!

Kommer jag köpa detta kaffe igen om de Rosteriet fortsätter att servera det? Absolut! Men jag kommer knappast att dricka det varje gång, eller ens för den delen särskilt ofta, jag må vara galen, men inte riktigt så galen, eller åtminstone inte fullt så rik då!

Den där gratiskoppen som är innestående, den skall spenderas snarast på någon av de andra nyheterna som tillkommit sedan jag sist var där, så den kommer till mycket god nytta ändå!

4 svar

  1. Zandra (drak.bloggagratis.se)

    Jösses, 99 spänn… Vad var det som var så speciellt med det där kaffet då? Mer än priset 🙂

    1. Haha, det kan jag faktiskt inte riktigt svara på, det vara bara godare än vanligt, eller mer annorlunda gott helt enkelt! 🙂

  2. Zandra (drak.bloggagratis.se)

    Hehe, det kanske var sånt här kaffe 😉

    https://extremefood.se/default.asp?lid=5&ulid=72&show=1

    1. Haha, nej, faktiskt inte! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.