Äntligen!

Ja, nu får ni allt stå ut med en lättare dos av självgodhet här på bloggen igen, för nu har jag då slutligen lyckats, nämligen att få tåg 647, tåget som inte ville vara i tid, att vara i tid till Karlstad, och inte nog med det, i rätt tid hela vägen, vid alla mätpunkter! D.v.s. järnvägens motsvarighet av ”perfect game”!

Tur nog var väl att vi prickade in inte mindre än 3 st -1 minut på väg mot Stockholm med tåg 634, annars hade nog självförtroendet just nu varit av abnormt stor karaktär!

Nu fanns det väl i och för sig ett antal förmildrande omständigheter, som att det var söndag på fredag, dvs betydligt mindre trafik i järnvägsnätet än normal dag, och då främst att Värmlandstrafiks tåg 8932 inte trafikerar och förstör för vår rättidighet!
Men detta får ändå tillskrivas som en god insats från mig själv men lika fullt även från ombordpersonalen såväl som inblandade driftledningscentraler från Trafikverket!

Det är dock lika väl för det en riktigt fantastiskt go känsla att äntligen pricka in rättidigheten efter ett antal mer eller mindre misslyckade försök! Att med fjäderlätt precision stanna till på Karlstad C exakt när klockan slår 22:10:00 efter 2 tim och 45 min resa från Stockholm, det är en ganska svårslagen känsla, åtminstone inom jobbet!

SJ tåg 647, tågföring den 6 januari 2012

Och ja, jag var då alltså tvungen till att faktiskt ordna fram bevis på det hela! Så vackert grönt och svart färgtema denna bild visar upp! Och ja, jag vet att vissa avgångar ser ut att vara en aning tidiga, precis som att ankomsttiden till Karlstad C står som 22:08, det beror lite på vart mätpunkterna sitter och hur de kompenserar för sin plats.

Om jag kommer sova gott med denna vetskap? Något! Om det kommer sitta en bit inne att upprepa detta? You bet! Men det blir nästa steg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.