Lokförare, pappa, make, fotonörd och allmänt lycklig

Olika former av kritik

Som bekant finns det ju lite olika former av kritik här i livet, allt från den vanliga “du är dum i huvve!” till en lite mer konstruktiv variant alá “du är dum i huvve, klipp dig och skaffa ett jobb!”, och dom är ju bra på sitt egna lilla sätt. Idag var kritiken i en liten annan form.

En lite mer *splat*-form.

En sådan där form som gärna smittar av sig.

En sådan där form som gör mig extra tacksam för de som städar tågen.

En sådan där form som brukar refereras till som “att lägga en pizza”.

En sådan form av kritik var det visst någon som framförde idag.

I vagn 1, precis utanför tågvärdens pentry, precis när vi kom fram till Karlstad tydligen.

Man kan ju alltid hoppas att det inte helt och uteslutande var mitt fel i vart fall, att det kanske var någon som var gravid, eller som hade ätit något dåligt, eller någon annan bra ursäkt! För även om jag orsakat en viss grön-vit nyans hos kollegor förut, så gick det ju ändå inte så våldsamt in genom Värmland i morse…

Eller..?


Föregående

En timme på Stockholm C

Nästa

Gick lika bra som vanligt!

15 kommentarer

 1. Jennie

  Av nyfikenhet undrar jag vilket tåg det var du körde i morse?

  • Jag körde tåg 621 mellan Stockholm och Karlstad.

   • Jennie

    Aha okej .. då var det inte dig jag åkte med 🙂 Men den föraren hade nog bråttom för inbromsningarna var nog inte hans starka sida idag 😛

    • Haha, okej! Jag försöker undvika hårda inbromsningar, men ibland är det ett sätt för att köra ikapp förseningar. Däremot försöker jag alltid få sista biten ner till 0 km/h att vara så mjuk som möjligt, det underlättar alltid! 🙂

     • Jennie

      Ja det låter självklart klokt 🙂 Men vi var bara en 10 minuter sena, vilket enligt mig inte spelar någon större roll, men jag förstår .. folk är så lättirriterade och jag kan tänka mig att ni har en hel del press på er!

     • 10 minuter är en försening som ofta går att påverka, och då försöker i vart fall jag alltid att göra det, även om det blir lite mer obekvämt. Största anledningen till att försöka jaga ikapp är att man annars riskerar än mer försening då man ligger fel jämte andra tåg, 10 minuter kan lätt bli en 30 minuter eller mer om man har otur, och det är lite onödigt! 🙂

     • Jennie

      Jo, jag vet hur det är .. tyvärr är det ju många som ska fram på kort tid och blir ett tåg sent blir oftast flera det. Är ute på min första praktik och kör nu, men kör gods, vilket är lite mer avslappnat kan man väl säga 😛 Blir man sen så blir man sen .. men man kan också blir tre timmar tidig! 🙂

     • Och jag som är glad när jag är 5 minuter tidig jag..! 😉 Jag gillar persontrafik, lite mer krav men en ruskigt gó känsla när man uppfyller dom till fullo! Sen har jag i och för sig aldrig provat på godskörning, men med tanke på min allergi för att stå på sidan och vänta så tror jag nog inte att jag passar så bra där! 🙂

     • Jennie

      Haha, 5 minuter är också bra, speciellt när man pratar persontågen! Ja, jag har ju i princip bara provat på gods än så länge, så får återkomma med vad jag tycker om persontrafiken vid senare tillfälle! 🙂 Ja, det kan ju bli en del stå på sidan och vänta, men jag har klarat mig ganska bra hittills, som mest en halvtimme tror jag, och det kan jag leva med 😉

     • Misstänker att du då går KY-utbildning, och fördelen där är att ni får en aning mer komplett utbildning jämfört med den vi gick, som endast riktade in sig på vad som är viktigt med persontrafik. Vart gör du din LIA på för ort?

     • Jennie

      Jepp, numera kallad YH-utbildning (vet inte om det är för att det ska verka fina eller något, ingen aning!) Ja, det är lite om det mesta kan man väl säga. Jag är i Göteborg faktiskt, körde upp till Karlstad igår och hem igen idag 🙂

     • Haha, det var väl dags för förnyelse eller något helt enkelt! Hoppas du trivs och börjar finna dig till rätta i förarhytten i vart fall, och välkommen åter till solstaden! Om du ser mig någonstans omkring så får du väl vinka så snällt! 🙂

     • Jennie

      Haha, så är det säkert 🙂 Jag trivs superbra och är helt säker på att jag valt rätt yrke! Tackar, dock var där inte så mycket sol i solstaden idag 😉 Ska hålla utkik och vinka lite extra om jag stöter på dig någonstans!

     • Det är alltid sol i Karlstad, ibland bara gömmer den sig lite..! 😉

      Lycka till med den fortsatta utbildningen! 🙂

     • Jennie

      Haha, så kan man ju också se på det!
      Tack så mycket 🙂

Gör mig glad och skriv en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: