Lite blåsigt..?

Lill-Berit kallas hon visst, stormen som härjar utanför fönstret just nu. Berit i sig passerade ju lite mer obemärkt förbi här i fredags, med fukt som kom horisontalt istället för vertikalt som det normalt är. Gjorde då ett försök att använda paraply på vägen till jobbet. Det gick inte bra.

Lilla Berit, eller Berits lillasyster däremot tycks ha något att bevisa, som orkan-styrka i vindbyarna exempelvis, vilket gjorde SMHIs varningskarta en aning färgglad under dagen, klass 3 varningar är dessbättre inte fullt så vanliga i vårt land..!SMHI Väderkarta den 27/11 2011 kl 16.30Detta har ju som förväntat haft lite följder, inställda tåg, färjor, flyg. Stopp i biltrafiken över Öresundsförbindelsen (tågen går…) med flera broar.

Här hemma är det i vart fall inte fullt så illa, det är ganska skönt att vara bonusledig från jobbet en sådan här dag, vilket gör att vårt värsta problem för kvällen varit att få sonen att somna nu till kvällen, medan vinden viner utanför fönstret. Av försiktighetsskäl lyfte vi även in utemöblerna från balkongen, det vore ju tråkigt att hitta dem på gatan nedanför i morgon bitti.

I morgon bär det dock av på roadtrip, inte mindre än till Sturefors, strax utanför Linköping där det väntar styrelsemöte i föreningen VETA. Förhoppningsvis har vinden bedarrat tills dess.

Därmed borde det även bli dags för att ta natt och krypa ner i sängen, men först måste man bli trött, hur nu det skall gå till..?

 

Ett svar

  1. […] gäller det att ha en aning tur med planeringen på jobbet, för precis som när Lill-Berit härjade för ett tag sedan, så är jag ledig även nu när det varnas om busväder, för i kväll väntas […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.