För ett tag sedan skrev jag ju om funderingarna över vilken operatör man skulle välja bland de som finns där ute, och nu är bytet klart för såväl min fru som för mig, och vad det blev?

Telenor logotypJo, i slutändan blev det alltså Telenor som får äran att ta över våra abonnemang, åtminstone för stunden. Såväl jag som min fru har obundna abonnemang just nu, och är alltså fria att välja ny operatör igen om vi inte är nöjda.

För min frus del var porteringen klar i början av veckan, medan min klarades av nu under natten, och i båda fallen gick det helt problemfritt till!

Såhär långt verkar det som ett bra byte, Telenor, till skillnad från Telia, levererar bra 3G-täckning där vi bor, med både bättre hastighet än Telias motsvarande 3G-nät och med den klara fördelen att telefonen hittills inte skiftat över på något segt Edge-nät en endaste gång!

Återstå att se hur de sköter sina åtaganden i övrigt nu och framförallt, hur kostnaderna håller sig på frugans 199 kr/mån pottabonnemang samt på mitt 299 kr/mån pottabonnemang.

Passade även på häromdagen att avsluta lite onödiga abonnemang som legat kvar sedan länge, två mobilabonnemang respektive ett mobilt bredband, vilket gör att när dessa slutfakturor är betalda så har vi endast abonnemang vi “behöver” kvar, skönt, och en aning lägre månadskostnad framförallt!