ewenson.se

Lokförare, pappa, make, fotonörd och allmänt lycklig

Vad skall man välja..?

När vi flyttade upp hit till Värmland kändes det naturligt att åter välja Telia som mobiloperatör, vilket även gjordes här under vårkanten, åtminstone för min egen del, då just Telia tidigare åtminstone varit det självklara valet för att ha god täckning överallt.

Men är så verkligen fallet?

Jag kan inte direkt säga att jag är helt nöjd med min täckning på telefonen, visst går det att ringa och skicka sms i stort sett överallt, men jag använder nog 3G-nätet betydligt mer för surf än vad jag använder GSM-nätet för telefoni/sms, och på den punkten lämnar Telia helt klart en hel del att önska!

Hemma i lägenheten, vid mitt skrivbord i vardagsrummet eller i sovrummet är det t.ex. allt som oftast EDGE-nätverk som gäller, vilket lämnar en hel del att önska vad gäller datahastighet. Lika illa är det även i Arvika där vi har övernattning ibland på jobbet, EDGE…

Redan innan jag bytte från Tre till Telia i våras funderade jag även på Telenor, som även råkar vara det jag har i min iPad, och som verkar vara bra på de ställen jag hittills har provat det, men fungerar det bra i allmänhet? Sådant är så svårt att veta utan någon som har testat det en längre stund!

En annan fundering är att gå tillbaka på Tre, men de har ju sina luckor i nätverket i dessa trakter, och allra helst när man är på rullande fot mot Göteborg där de lämnar en hel del att önska. Istället har de ju ett ruskigt bra 3G-nät där det finns, det går inte att förneka!

Det enda som går fetbort från start är i vart fall Tele2, det har vi i jobbet och även de lämnar en hel del att önska, dessutom har de sitt eländiga svarta får i sina reklamfilmer, vilket gör att de går än mer bort, burr!

Mobiloperatörer

Så, bloggens läsare, vad har ni för rekomendationer i ämnet mobiloperatörer, Telia, Tre eller Telenor?


Föregående

Det är klart…

Nästa

En dos vardagslyx

5 kommentarer

 1. “But it is sheep!”

  Regards
  Frank

 2. Jag hade tidigare Telia och det funkade även om EDGE inte var till någon nytta.
  Nu har jag Tele2 både på mobil och mobilt bredband och det precis som du säger – inget att skryta med.

  Lite på kul så har jag två exakt likadana mobiler med Tele2 och Telenor. Och åker man tåg är Tele2 helt klart överlägset. Telenor tappar nätet när Tele2 funkar klockrent.

 3. Wingman

  Valde mellan de tre som du nämnde, Tele2 är ju ett Kalle Anka bolag så de räknas inte ens.
  Har haft Tre i 2 år så de går bort..
  Hugget som stucket mellan Telenor och Telia, Telenor hade bättre erbjuande och valet föll på dem..

  Ett val jag hittills absolut inte ångrat..
  Har täckning på tågen i princip hela vägen på de sträckorna jag åker på och de går fort såå fort jämfört med de jag haft innan…
  Som sagt Telias 3G nät har jag inte testat…

 4. Wingman

  Men Mr Årskorts ord väger ju tungt i dessa sammanhang… Som sagt “mina” sträckor är ju ganska begränsade jämfört med hans…

 5. PC

  Jag har Telenor via jobbet och jag är mer än nöjd med både täckning och annat 🙂

Gör mig glad och skriv en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: