Lokförare, pappa, make, fotonörd och allmänt lycklig

Det här med LCHF va!?

Som ni kanske halvt om halvt kan minnas så bestämde jag mig ju där för en evighet sedan att testa vad den däringa LCHF-metoden kunde medföra…

Närmare bestämt var det faktiskt två månader sedan idag, så varför inte kolla av läget lite..?

Nu har jag inte varit till 100% strikt med min kost, vilket heller aldrig var meningen. Men jag har i stort helt raderat ut kolhydrater ur kosten, ingen pasta, ingen potatis, inget ris, och istället njutit till fullo av goda bitar kött & kyckling med smarriga såser och kryddsmör baserat på riktigt smör till!

Då, den 22 augusti så stod vågen på 112,1 kg…

Idag, 22 oktober, står vågen på 102,7 kg…

En viss skillnad med andra ord, och detta utan att jag rör på mig varken mer eller mindre än vad jag tidigare gjort.

Den mest märkbara skillnaden är annars hur man mår, redan tidigt in i experimentet märktes det hur blodsockernivåerna stabiliserades på ett helt annat sätt, det gick att gå en hel dag utan sockerkrascher!

Och även om det stundvis fuskas med någon liten bit godis, en chipspåse eller så, så går jag ändå stadigt ner i vikt, lyx!

Det ska bli fortsatt intressant att följa vågens väg, och en kan bara hoppas att den fortsätter nedåt, nästa magiska gräns efter de första 10 kg är ju helt klart att komma ner på tvåsiffrig vikt, dvs nedanför 99 kg, det var ju ett tag sedan sist nu..!

Men nej, jag lovar fortsatt att detta inte kommer att bli en matbesatt blogg, fortsätt vara trygga i att det kommer ordbajsas om allt och inget även i fortsättningen!


Föregående

Ännu en arbetsvecka avklarad

Nästa

Livet utan bil, del 2

8 kommentarer

 1. Då får man gratulera till viktnedgången! Nu är det inte långt till tvåsiffrigt 🙂
  Jag har testat LCHF under några veckor, mest för att jag ständigt har problem med sockersug. Men jag fick så otroligt ont i alla leder av det och mådde väldigt dåligt över lag så jag la ner det. Har gjort en kompromiss istället och dragit ner på kolhydraterna istället för att utesluta dem helt. Tar hellre mer sallad till maten än pasta/potatis/ris. Det funkar bra, det mår jag bra av och jag känner mig inte lika uppblåst som jag lätt känner mig när jag käkat för mycket kolhydrater annars.

  • Det är en liten tröskel att ta sig över, precis när jag började med det undrade jag också en hel del, efter att knappt ha tagit mig upp för en liten om än eländig backe på väg hem från affären, men det blev bättre, klart bättre! Jag har vissa funderingar på att återintroducera en viss mängd kolhydrater allt eftersom, då i fullkornsvariant, för att få en mer allsidig kost, men just nu fungerar LCHF fantastiskt bra för mig! 🙂

 2. maria (tierps fd elitförare ;) )

  Jag äter på ett liknande sätt.. inte helt fullt ut LCHF men inspireras väldigt mycket av det.. Har själv tappat 27 kg nu så jag stöttar dig i det valet:D

  • Jo, jag och Erik pratade om det häromdagen, vilken enorm skillnad det är på de bilder man ser via Facebook, vi är ruskigt imponerade av ditt kämpande, ruskigt bra jobbat! 🙂

 3. Lina

  Duktig du är! Men jag jobbar på kirurgen så måste jag tala om att LCHF inte är bra för varken galla eller lever. Helt enkelt för fett!!
  Hoppas att det går bra och att du klarar dig utan gallstenar….

  Kram från kusinen

  • Hur man än äter finns det alltid faror iblandat när det blir för mycket av det goda, känner mig än så länge trygg med denna kost, och är medveten om vad den kan medföra. Än så länge är den dock klart bättre än det jag ätit tidigare! 🙂

 4. Björn

  Själv har jag gått ner 33kg på under halvåret med LCHF
  //Björn (blivande lokförare)

Gör mig glad och skriv en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: