Lokförare, pappa, make, fotonörd och allmänt lycklig

Lättarbetat..?

Idag var det en sådan där bra, lättarbetad dag på järnvägen. På schemat för dagen stod nämligen reservtur mellan 05.00 och 13.00, dvs man finns tillgänglig på eller i närheten av åkstationen för att kunna rycka in och göra en arbetsinsats när saker inte går som planerat.

Idag var det dock en vacker dag när saker gick som planerat, dvs väldigt lugnt för reservhavande slavar i Karlstad. Och vad gör man då bäst, jo givetvis släpar man med sig sällskap till favoriten jag skrev om igår, Rosteriet!

Med två fagra damer som sällskap så såg vi till att bli morgonens första kunder där strax efter 7.30 vid öppningen, dags för en kopp ordentligt kaffe efter någon mugg av det där automateländet som normalt överdoseras under reservpass. Och där blev vi sittandes i godan ro allt medan folk stressade till sina arbetsplatser till höger och vänster utanför fönstret.

Vet inte om det är den ondskefulla sidan av mig, men det är väldigt rogivande att sitta och titta på när andra människor flänger omkring, när man själv sitter och njuter av en god, lagom varm kopp kaffe utan minsta tillstymmelse till stress! Ren njutning!

Men tro nu inte att jag har latat mig hela dagen, nej då, bara övervägande delar av den. Jag har faktiskt varit lite duktig och gått igenom den lilla hög av papper som samlats i facket, läst och förstått och åter arkiverat det på lämpligt ställe…

I morgon ska det dock faktiskt jobbas är tanken, Stockholm t&r står på schemat med tåg 452 respektive tåg 633, en nätt liten dag som mäter från 06.03 till 15.51, alldeles lagom!


Föregående

En ny favorit

Nästa

En lång förklaring om en tur!

2 kommentarer

 1. Appropå detta att på folk som går till jobbet så hade jag en gång en tanke när jag bodde i min villa ( numera bekväm bostadsrätt ) att skaffa mig en stor badtunna.

  Jag hade nämligen en tomt som gränsade till en gångväg där folk ilade till och från bussen och tanken var att jag skulle ligga i min badtunna – framförallt kalla vinterdagar – med en tänd kandelaber och kaffekopp i handen och bara njuta när folk ilade förbi till bussen till jobbet.

  Jag hade räknat ut att alla skulle se mig när jag satt där och njöt i det varma vattnet.

  Nu blev det inte så – jag åker 1 klass tåg istället – men tanken kom tillbaka till mig när vi åter tittade på ett mindre hus alldeles bredvid en busshållplats.

  Tänk om man skulle köpa huset . . . och en badtunna och drömma om att åka tåg.

  /Årskort Guld SJ

  • Det är skönt att man inte är ensam om sina smått onda sidor! Fast nog tror jag allt du skulle bli bra rastlös av att sitta still på samma plats varje dag, i vart fall efter tre årskort och ett antal varv runt landet! 🙂

Gör mig glad och skriv en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: