Lokförare, pappa, make, fotonörd och allmänt lycklig

Dieter är bara humbug!

Ja, jo, så har jag väl kanske mer eller mindre uttryckt mig tidigare, men efter att en efter annan i min släkt börjat med LCHF så har jag väl tydligen också fått för mig att ge det ett försök, jag menar, vem kan stå emot en diet som kallas för njutmetoden!?

Nu bör det väl tilläggas att jag är en aning skeptisk till det hela, detta verkar vid första anblicken som ett solklart fall av “låter det för bra för att vara sant, så är det sannolikt så” när man läser vad man får och inte får äta.

Vad man får äta, tills man blir mätt, är kött, fågel, fisk, ägg, feta såser, ostar och annat som går under epitetet “tokgott”, vad som däremot går bort är t.ex. bröd, pasta, ris och potatis. Och visst, det känns lite hmmmm att tänka bort sådant från tallriken, framförallt frukosten som allt som oftast består av två mackor med ost och/eller skinka på, blir en intressant nöt att knäcka, allra helst i kombination med jobb på olika tider för olika dagar.

Men vafan, ett försök får det vara värt i vart fall, köpte på mig en hel hög med godsaker idag och njöt av lite god mat till kvällen, griskött av något slag tillsammans med sås på grädde och stekskyn, till detta lite broccoli och blomkål, känns ju inte direkt som hälsokost om man säger så.

Det finns till och med en bok skriven om det hela, vilket borde få även min tvivlande fru att känna sig trygg i det hela!

Nåväl, som sagt, ett försök är det väl värt, om inte annat får man ju äta riktigt gott ett tag för det hela, och oroa er icke, detta kommer inte bli en hälsobesatt vansinnesblogg utan koppling till verkligheten, sådan är ju inte riktigt jag.

Men det kan hända att det kommer något blogginlägg om hur mycket jag saknar chips och pasta, det är inte helt omöjligt..!


Föregående

Spontan roadtrip

Nästa

En koreansk åktur!

4 kommentarer

 1. LCHF är lite lurigt. Vissa säger att du får äta hur mycket du vill, men det stämmer inte. Du ska äta lagom även med den här dieten.
  Tänker man lite krasst på det så är det ju självklart att man inte kan äta hur mycket grädde, smör osv, som helst. Det blir ett för stort kaloriintag.
  Däremot så kan magen må bättre av att utesluta kolhydrater och man blir mer mätt på fett och proteiner. Dvs, du behöver inte äta lika mycket om du inte äter kolhydrater.
  Cicci Wallin skriver om hur det var när hon började med lchf och motion. http://blogg.amelia.se/chipswallin/

 2. Ja det är nog det va. 🙂 Jaså, du är gamma Falubo du med alltså. Där ser man.
  Vad kul att din “chansning” blev så bra. 🙂

  Jag känner väl att det är bäst att passa på nu innan man skaffar jobb och barn, att testa något annat. Antar att det blir svårare senare. Nu är man ju såpass fri att det ena kruxet med att flytta handlar om lägenhet.

 3. Thomas

  Äääh, LCHF kan bara stå för Low Crap High Five…åter till tågsnacket, vetja! 🙂

Gör mig glad och skriv en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: