Här för någon vecka sedan damp det ner en inbjudan till Saabs vårsalong, en dag innan det öppna huset började till och med, “VIP-gäst” kallade dom mig? Nåväl, det lät ju för intressant för att motstå en liten utflykt och få se nya Saab 9-5 SportCombi bland annat, och dessutom fick jag sällskap av en kollega att dela bensinpengarna med!

Saab 9-5 SportCombi

Utöver detta fanns det givetlis lite andra godbitar då, t.ex. visade man upp den första nya Saab 9-5 i polisutförande, som faktiskt såg riktigt riktigt bra ut, även om jag helst inte vill se den i min backspegel!

Saab 9-5 SportSedan i Polisens utförande

Man hade även med sig en riktig godbit i form av konceptbilen Saab PhoeniX som var en riktig uppvisning i läcker design!

Saab PhoeniX från sidanSaab PhoeniX snett framifrån

Man visade även upp lite nya årsmodeller av Saab 9-3 i diverse olika utförande inkl 9-3X, 9-3 SportCombi i Trifuel-variant samt deras 180 hp/119 g co2 9-3 SportCombi, riktigt läcker och ljudsystemet signerat Bose lät grymt bra! Utöver detta hade man fixat till lite buffékäk i snoffsig stil, gott men kanske inte fullt så mättande.

Efter maten var det dags att ta sig en liten provtur, givetvis föll valet på nya Saab 9-5 SportSedan som jag tidigare bara provsetat i Linköping, nu var det dags att köra, och jag fick välja mellan diesel eller V6, inte fullt så svårt val där, hur mycket jag än gillar diesel så kan man väl bara inte missa chansen att köra en fullutrustad, automatväxlad V6a..?

Saab 9-5 SportSedan provkörd

Här var det dags att bli duktigt imponerad, vilket bilbygge! Kändes rakt igenom som vilken tysk premiumbil som helst, vilket inte på något vis är ett dåligt betyg, dessutom gick motor och växellåda riktigt bra ihop, och den var en fröjd att köra. Dessutom var den utrustad med riktigt charmiga stolar där man satt riktigt bra under provturen!

Spontant fick man verkligen känslan av man verkligen önskar Saab all välgång och lycka med dessa nya bilar, så att Saab som märke kan få finnas kvar, och att dessa fantastiska bilar kan komma ut på begagnatmarknaden till lite mer lämpliga priser snart!

Av den presentation som hölls samt av de Saab-anställda på plats fick man verkligen upp hoppet om att det finns en vilja till ett självständigt och sunt Saab, det lovar gott, måtte det bara hålla!