Just nu är det skönt att INTE behöva bilen…

Bensinpriset på ny rekordnivå, 14,28 kr/litern, fantastiskt, snacka om att det är skönt att ha promenadavstånd till jobbet!

Tidigare, i Linköping gick det åt en 65-70 liter/månad, dvs strax under 1000 kr/månaden endast för nöjet att köra bil till jobbet, och det förutsatte nästan rakt av att inga andra färder gjordes med bilen, nu har jag förvisso inte den snålaste av bilar, min 9-5a har snittat 1,03 liter/milen sedan jag köpte den, med en lägstaförbrukning på 0,88 liter/milen och en högsta notering på 1,32 liter/milen. Detta skulle med dagens höjning ge som bäst runt 12,50 kr/milen och som värst 18,90 kr/milen endast i bränslekostnad, burr!

Och då körde jag förhållandevis lite varje månad, vågar inte ens tänka på vad man skulle få ge om man vore långpendlare, hur låg boendekostnad skulle man behöva för att det skulle vara lönt både besvär och pengar?

Just nu upplever jag bara att det är jätteskönt att bilen står nere i garaget för jämnan, även om jag älskar att köra bil utöver mycket annat så är det allt svårare att motivera kostnaden. Det är dessutom så otroligt skönt att kunna ta en lätt promenad ner till centrum på bara 15 minuter!

Utöver detta inbillar jag mig allt mer att det är ganska nyttigt för mig, kanske det äntligen går att återfå lite motivation till ett nyttigare liv igen? Beach 2025 eller något sådant för att ha ett realistiskt mål? Fortfarande ganska retligt att veta att man trots allt vägt betydligt mycket mindre än vad man gör nu, innan Hallsbergs buffémat och Angelikas graviditet satte stopp för det hela, för mycket godsaker i ständig närhet för att kunna motstå.

Saknar fortfarande delvis mitt promenadstråk i Falun, från Herrhagen upp och runt Stångtjärn genom motionsspåren där uppe, strax under en mil eller så var det väl, där uppe gjorde jag av med många kilon för runt 5 år sedan…

Men vi får väl se, till att börja med är det ruskigt skönt att promenera till och från jobbet, inkl trapporna såväl hemma som på jobbet, mest för att hissen där är knepig. Fast å andra sidan har jag ännu inte tagit den promenaden i ösregn, och jag kan väl inte direkt säga att jag längtar heller?

Och ja, jag vet att den inledande länken är ett utmärkt sätt att fånga extra besökare, jag är besviken på mig själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.