Ledigt sitter man här vid köksbordet och filosoferar, i morgon vid den här tiden är jag på väg upp till Karlstad för att på onsdag köra min första tur på min nya stationeringsort. Kvar hemma blir stackars Angelika och Kaspian, som får stå ut med varandra som sällskap i ännu en vecka.

Just denna veckan är dessbättre ganska kort och bra, endast två nätter i Karlstad, samt en natt i Hagalund på överliggning med jobbet blir det innan jag styr hemåt igen. Tanken är att mer eller mindre spetsvända i Karlstad på fredag morgon, en timme har jag i bytestid innan tåget jag tänkt åka går österut…

Första natten i Karlstad klarade vi av torsdag-fredag utan större besvär, känns lite udda att vandra omkring bland någon annans prylar dock. Blir kanske lite bättre till veckan när jag tänkt mig ta med en egen mokabryggare att göra kaffe i, äntligen får den komma till användning igen, eftersom vi har haft induktionshäll här i huset har den bara samlat damm sedan i våras!

MokabryggareVäntar nu ivrigt på att se schemat för nästa vecka, och se hur mitt åkande skall läggas upp, tanken är ju att kunna vara hemma så ofta det passar och går med tider och annat, samt att undvika att ta bilen mer än absolut nödvändigt, häromdagen var ju bensinpriset uppe på 13.02 kr/l, och åker jag tåg betalar jag upp till 60 kr/enkel resa, viss skillnad!

Något varv måste jag dock ta bilen med mig, jag hade ju planerat att lämna in sommarhjulen på däckhotell i Karlstad, och det är aningen omständligt att transportera fyra sommarhjul på tåget känner jag, även om jag har sett värre saker..!

Till helgen kommer även föräldrar plus syster på besök, blir lite av ett förtida firande av julen, dels för att hela huset blir fullt av släkt från Angelikas sida under julhelgen, men även för att jag firar min julafton ombord på tåg detta året, och på detta viset får jag ändå lite julfirande!

Fast det ska väl erkännas att vissa tankar om julpiffning av förarhytten finns i mina tankar, men det får vi se vad det blir av..!