En speciell utsikt

image

Det är något speciellt med den där utsikten, ett ”riktigt tåg” med lok och vagnar, om än ganska kort med endast 4 vagnar på släp idag i tåg 54 Oslo – Stockholm. Dessvärre stökade några tågmöten till det och slutresultatet i Stockholm blev dryga halvtimmen sen, alla anslutningar verkade ha ordnat sig i varje fall.

Dagen fortsatte med tjänstetåg ut till Hagalund med lite rundgång bland alla växelfel, gick bra! Tillbaka in till Stockholm C för lite rast, för att sedan fortsätta med ett varv på Uppsala-pendeln, ett lok i vardera ände och 8 vagnar på plats mellan loken. Lite sent ut från Stockholm C eftersom tåget ankom sent från Hallsberg. På väg in mot Märsta gick en signal och tjurade till sig, förvandlade sig från tjusigt grön till ilsket röd lagom för att man skulle hinna sucka till. Liten lätt grisnit, lite blanketterier och sedan vidare.

I övrigt gick det väl lite hyffsat, lite dörrstrul på väg från Uppsala på returen, men alla uppehållen spikades, och inga allvarliga skador att rapportera! Pep iväg mot Hagalund och övernattningen där ute, kom iväg lite tidigare eftersom det tåget jag skulle bytt av och köra ut var inställt, gjorde inte så mycket, ganska seg i skallen!

Gårdagen då? Premiärdagen! Inga större fel att rapportera, 15 minuter sen till Stockholm, lite dörrknas på vändningen i Karlberg, men fixade och trixade ihop det lagom till avgången igen. Hemresan gick nära nog prickfritt, som värst 3 minuter sen, rundgång och undanväxling samt efterföljande avställning fungerade även det alldeles utmärkt, nästan lite för bra!

I morgon tar vi en tidig väckning och kör tåg 621 mot Karlstad, spetsvänder där och återvänder mot Linköping och familjen, äntligen!

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.