Eller ja, stundvis såg jag inte det heller riktigt, ibland var det mer i form av en vit matta med tillhörande vit vägg utanför fönsterrutan, det så kallade vinterkaoset alltså…

Fast så farligt mycket kaos var det inte för min del, pendelsnutten gick utan problem, avgången mot Gävle blev fördröjd runt 15 minuter på grund av nyligen inträffad älgpåkörning utanför Linköping, förseningen minskades till 5 minuter ut från Stockholm C för att växa till 15 minuter vid Arlanda och 23 minuter vid ankomst Gävle, ganska hyggligt ändå med tanke på att det på de vanliga vägarna var fler bilar vid sidan av vägen, än vad det var på vägen, eller med tanke på den bunt inställda flyg samt båtar som förekom under gårdagen.

Funderade lite snabbt på om det skulle bli ett nytt vinterkaos alá 1998 i Gävle under natten, men tröstade mig lite snabbt med att i så fall skulle jag få sovmorgon, och det vore ju osannolikt…

Sista natten på Scandic CH i Gävle alltså, sov som vanligt gott, om än lite kort, snurrade ner till den tidiga frukosten och snodde ihop mina mackor och packade ner för färden söderut. Och ungefär här slutade allt intressant för dagen att inträffa, allt fungerade fint, inga katastrofer, som mest 2 minuter sen, delningen på Stockholm C gick som den skulle, alla möten flöt på, ja, nästan som om det inte skulle vara vinter.

Eller så är det där populära gnället om tågens svårigheter för vintern ganska överdrivna, vad tror vi..?