Avdelningen torr läsning…

LinjebokenSe vilken härlig läsning jag har att roa mig med, bättre än vilken Dan Brown som helst, eller inte…

Bilden ovan är alltså från linjebeskrivningen i Linjebok Hallsbergs driftledningsområde, en förteckning över diverse bra att veta saker på de sträckor som trafikleds från Hallsberg. Läsningen är väl så att säga ganska torr, men ändå dessvärre ganska bra att gå igenom inför nya äventyr på spåren.

Inför trafikstarten har jag alltså lite ”hemläxor” att gå igenom, och då mer specifikt skaffa mig en teoretisk uppfattning om hur sträckorna jag skall köra på från och med december ser ut, liten hum om vart signaler, växlar, nedkopplingstavlor samt andra roliga små fynd kan tänkas befinna sig. Detta är en del i det som kallas linjekännedom, och som nästa vecka skall kompletteras med åkning på aktuella sträckor för att se de med egna ögon.

Normalt sett brukar jag inte göra sådant som hör till jobbet hemma, ett tankesätt jag haft sedan högstadiet någonstans (Skoljobb görs i skolan, inte hemma!), men för denna gången får jag väl göra ett undantag i syfte att vara väl förberedd inför det som komma skall.

Så smått börjar även schema inför vintern att trilla in, och det ser helt okej ut än så länge, visserligen jobbar jag julafton och ganska sent på kvällen före nyårsafton, men jag är ändå ganska nöjd, vi får väl se om man kan förhandla till sig en långhelg till efter avslutad RC-utbildning, i så fall börjar jag med min första tur i Karlstad den 15/12 kl 12:12, mycket spännande!

Hur som helst så börjar jag verkligen se fram emot att börja igen nu, denna veckas ledighet har varit oerhört välbehövlig, men nu börjar det snart klättras på väggarna, och på måndag drar vi igång igen, en heldag i Hagalund låter väl ruskigt spännande..?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.