ewenson.se

Lokförare, pappa, make, fotonörd och allmänt lycklig

Verkligheten kryper närmare

Sakta men säkert börjar verkligheten att närma sig, flytten närmar sig, avsked närmar sig!

Idag var det dags för det första, delvis åtminstonde. Vart 6e vecka åker jag och tågvärden Mikaela Gävle – Stockholm tillsammans, alltid lika trevligt. Men idag var det lite annorlunda. Idag var det sannolikt sista gången vi gjorde det, en mycket underlig känsla. Även om jag ännu saknar ett exakt datum för när flytten till Karlstad skall ske så är det ett rimligt antagande att om 6 veckor från nu, så är det någon annan som har “min” tur.

Lite sorgligt är det allt, det är många riktigt bra och trevliga kollegor jag lämnar bakom mig här i Linköping, och det kommer vara stundvis riktigt tungt att säga farväl till dem. Lite samma sak som när jag lämnade Falun för några år sedan.

Det skall på sätt och vis bli en riktig lättnad när jag får ett exakt datum för flytten, för att på riktigt kunna inse vilka sista turer man har, men samtidigt sätter det även ett riktigt slutdatum för min tid i Linköping, och får allt att bli nästan plågsamt verkligt, att det är dags att faktiskt träffa människor som varit en del av vardagen under en period för sista gången på länge.

Fördelen med detta yrke är dock att man åtminstone ses lite av och till i diverse avkrokar, och på utbildningar som sker lite av och till under åren. Men ändå, vardagen blir ersatt av andra.

Och det är en mycket underlig känsla!


Föregående

En varierad dos katastrofer!

Nästa

Ett datum!

2 kommentarer

  1. Det jag funderar på när jag läser turerna kring nya jobbet och hela paketet är hur man orkar rota upp allt och flytta vidare. Hur tar sig vänkontakter? Hur tar familjen det? På vems villkor? På någons bekostnad? Å andra sidan en gedigen frihet att kunna göra precis som man vill, när man vill. 🙂

    • Just att flytta från Linköping har väl varit en underliggande önskan från oss båda, ingen av oss har några rötter eller andra kopplingar till Östergötland som sådant. Sen är det alltid ett stort projekt att flytta, men vi börjar få viss vana vid det nu! 😉

Gör mig glad och skriv en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén

%d bloggare gillar detta: